• Головна
  • Новини
  • Ситуація у Кирилівській церкві стабілізується, але група погромників обіцяла повернутися...

Ситуація у Кирилівській церкві стабілізується, але група погромників обіцяла повернутися

14.06.2011, 11:42
На Трійцю, після отримання благословення Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Володимира та рекомендацій від священноначалія, парафіяльна управа Свято-Кирилівського парафії м. Києва після святкового богослужіння зібралася для обговорення поточних парафіяльних проблем.

Ситуація у Кирилівській церкві УПЦ після погромів, влаштованих групою парафіян під керівництвом лідера Союзу православних братств України Валентина Лукіяника, стабілізується, проте до примирення між парафіянами ще далеко, повідомляє «Релігія в Україні». 
  
На Трійцю, після отримання благословення Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Володимира та рекомендацій від священноначалія, парафіяльна управа Свято-Кирилівського парафії м. Києва після святкового богослужіння зібралася для обговорення поточних парафіяльних проблем. В цей же час Валентин Лукіяник зі своїми трьома послідовниками прийшов в храм, щоб розкрити парафіяльні скарбнички і забрати парафіяльні гроші. На зауваження охорони вони відреагували, як зазвичай, бурхливо й емоційно: загрожували всім судом Божим і людським, нещастями в особистому житті та геєною вогненною. Коли члени парафіяльної ради по тривозі зайшли в храм, група Валентина Лукіяника спочатку сторопіла від несподіванки, а потім продовжила голосно і емоційно доводити свою правоту. Після півгодинних сперечань пан Лукіяник з соратниками покинули храм, але обіцяли повернутися. 
  
Напередодні ж свята Трійці, на вечірньому богослужінні, під час проповіді протоєрея Мирослава Бариляка парафіяльні розкольники почали виголошувати на весь храм свої гасла, перекрикуючи проповідь священнослужителя. 

За словами глави парафіяльної ради протоєрея Мирослава Бариляк, «ситуація в Кирилівській церкві стабілізується. Не підкоряються указам священноначалія виведені з парафіяльної ради. Члени парафіяльної ради розробили план відновлення парафіяльної статутної документації та печатки. Служби йдуть своєю чергою. Соціальна і благодійна діяльність парафії не припиняється. Погромникам активно протистоїть громада. Те, що вони продовжують творити безчинства в храмі, ведуть інформаційну війну проти кліриків церкви і намагаються заволодіти церковним майном, ставить їх поза церковним спілкуванням. Бог осміяний бути не може! Ми віримо і робимо все, щоб внести мир і спокій в нашу парафію».