• Головна
  • Новини
  • Дніпропетровські вірні УПЦ (МП) збираються влаштувати в Києві «акції непокори» у боротьбі з ідентифікаційними номерами...

Дніпропетровські вірні УПЦ (МП) збираються влаштувати в Києві «акції непокори» у боротьбі з ідентифікаційними номерами

31.05.2011, 14:22
Дніпропетровські вірні УПЦ (МП) збираються влаштувати в Києві «акції непокори» у боротьбі з ідентифікаційними номерами - фото 1

Віктор Мачула, головний редактор газети «Мир» та всеукраїнського журналу УПЦ (МП) «Спасите наши души», що видається з благословення митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея (Середнього), повідомив Церкві, що якщо звернення борців зі штрих-кодами до Священного Синоду УПЦ не допоможуть, то «доведеться всім разом їхати до Києва і акціями непокори відстоювати свої права відповідно до Соціальної концепції Російської Православної Церкви».

борці_з_ІНН.jpgВіктор Мачула, головний редактор газети «Мир» та всеукраїнського журналу УПЦ (МП) «Спасите наши души», що видається з благословення митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея (Середнього), повідомив Церкві, що якщо звернення борців зі штрих-кодами до Священного Синоду УПЦ не допоможуть, то «доведеться всім разом їхати до Києва і акціями непокори відстоювати свої права відповідно до Соціальної концепції Російської Православної Церкви».

Про це Віктор Мачула заявив у статті-передовиці останнього номера «суспільно-патріотичної газети православних мирян» «Мир» (№ 19, 24 травня) у зв'язку з тим, що рішення Богословської комісії, яке влаштовувало б православних ревнителів, «досі не затверджено Священним Синодом УПЦ», повідомляє Релігія в Україні.

На основі своєрідно інтерпретованої ситуації Віктор Мачула зробив висновок, що «над усіма православними України, що не бажають приймати цифрові ідентифікатори ... нависла реальна загроза того, що тиск влади на єрархів Церкви дасть результат».

Як пише медійник Дніпропетровської єпархії, тепер у вірних «єдина надія - на те, що архипастирі УПЦ прислухаються до голосу церковного народу». З цією метою Віктор Мачула закликає православний люд «терміново відправляти листи і телеграми з проханням затвердити» неіснуюче рішення Богословсько-канонічної комісії від 17 березня.

Сьогодні заява головного редактора з Дніпропетровської єпархії оформилася у відповідне звернення, опубліковане на сайті «Православного батьківського комітету». У ньому також підкреслюється, що «над усіма громадянами України, що не бажають приймати цифрові ідентифікатори і жити в умовах електронного концтабору, нависла реальна загроза. Тиск влади на єрархів Церкви збільшується ».

Вірним пропонується терміново надсилати на адресу Предстоятеля УПЦ, Синоду та голови Богословської комісії листи і телеграми, які починаються словами: «Вірні УПЦ Московського Патріархату сподіваються на Вашу турботу про нас, овець Христових, кинутих на наругу безбожній владі ...», «Шановні архипастирі, вірні не погодяться на облік за номером паспорта ніколи ... Чекаємо вашої допомоги, а не зради. Не віддавайте свою паству на знущання антихристиянській владі...».

Водночас, учора, 30 травня, відбулося чергове засідання Богословсько-канонічної комісії УПЦ, на якому був прийнятий нейтральний проект документа щодо ставлення УПЦ до штрих-кодів. Документ незабаром буде представлений на затвердження Синоду.

Раніше архиєпископ Львівський Августин (Маркевич) повідомляв, що на нього як голову Богословсько-канонічної комісії УПЦ «тиснуть» церковні консерватори з вимогою ще «рішучіше» захищати їх від глобалізації та електронної кодифікації.