• Головна
  • Новини
  • В Одеській області священнослужитель УПЦ (МП) погрожував греко-католицькому священикові...

В Одеській області священнослужитель УПЦ (МП) погрожував греко-католицькому священикові

10.05.2011, 18:24
Священнослужитель УПЦ Московського Патріархату Петро Ляшик публічно звинуватив греко-католицького священика о. Ігоря Войтовича в «оскверненні православних могил» і перешкоджав йому у виконанні душпастирських обов'язків у смт. Березівка ??Одеської області 2 і 3 травня.

Священнослужитель УПЦ Московського Патріархату Петро Ляшик публічно звинуватив греко-католицького священика о. Ігоря Войтовича в «оскверненні православних могил» і перешкоджав йому у виконанні душпастирських обов'язків у смт Березівка ??Одеської області 2 і 3 травня. Про це повідомляє портал храму святого апостола Андрія Первозванного Української Греко-Католицької Церкви в Одесі.

За свідченням очевидців, 2 травня священик УГКЦ Ігор Войтович, згідно з давньою традицією, був запрошений віруючими провести низку молебнів на кладовищі смт. Березівки.

Отець Ігор, проходячи від могили до могили, зустрів священика УПЦ МП Петра Ляшика і привітав його традиційним «Христос Воскрес!». Замість відповіді о. Петро став публічно звинувачувати о. Ігоря в тому, що він «опоганює могили православних» і загрожувати великими неприємностями, маючи на увазі, в тому числі, фізичне насильство. Священик УГКЦ не став відповідати на звинувачення і продовжував молитися. Проте православний священнослужитель розпорядився приставити до о. Ігоря конвой з двох осіб, які йшли за греко-католицьким священиком і відганяли людей. Незважаючи на обурення віруючих, «конвой» продовжував робити свою роботу, в результаті чого о. Ігор Войтович змушений був покинути кладовище.

За словами о. Ігоря, родичі покійних запрошують на кладовищі такого священика, якого самі бажають. «Цвинтар - святе місце, де в мирі спочивають люди різних конфесій, - каже о. Ігор Войтович. - Вони очікують від нас, віруючих християн, молитви і добрих справ».

«Нам дуже важко і неприємно коментувати подібні факти, - пояснює отець Ігор. - Громада УГКЦ в смт. Березівка ??досі не може отримати 10 соток землі під будівництво храму, тоді як деякі місцеві депутати безперешкодно отримують десятки гектарів землі. Депутати - обраний народ, а що тоді робити простим людям? У кого шукати захисту і підтримки в таких ситуаціях?»

Священик УГКЦ Ігор Войтович є настоятелем приходу блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Священик УПЦ МП Петро Ляшик служить настоятелем храму на честь святого Миколи Мирликійського. У селищі міського типу Березівці Одеської області проживають греко-католицькі родини, депортовані свого часу з території Західної України.