• Головна
  • Теми
  • Вінницька єпархія УПЦ КП вимагає вибачення за трансляцію наклепницького фільму...

Вінницька єпархія УПЦ КП вимагає вибачення за трансляцію наклепницького фільму

11.01.2011, 14:49
Вінницька єпархія УПЦ КП вимагає вибачення за трансляцію наклепницького фільму - фото 1

Управління Вінницької єпархії УПЦ КП вимагає у керівництва ТРК «Вінниччина» публічних вибачень за трансляцію 7 січня 2011 року фільму «Анатомія розколу». На думку управління, ця стрічка зводить наклеп на історію виникнення Київського Патріархату й обливає брудом Патріарха Київського та всієї Русі-України.

anatomija_rozkoly.jpgУправління Вінницької єпархії УПЦ КП вимагає у керівництва ТРК «Вінниччина» публічних вибачень за трансляцію 7 січня 2011 року фільму «Анатомія розколу». На думку управління, ця стрічка зводить наклеп на історію виникнення Київського Патріархату й обливає брудом Патріарха Київського та всієї Русі-України.

«Інформація, яка прозвучала у фільмі, не має нічого спільного з правдою і задумана авторами в закордонних кабінетах, маючи на меті розсварити громадян нашої держави та посіяти міжконфесійну ворожнечу в суспільстві. Згаданий горе-фільм має вузькоідеологічний характер та знятий у традиціях совєтської антицерковної пропаганди», – сказано в повідомленні прес-служби Вінницької єпархії УПЦ КП.
Управління Вінницької єпархії УПЦ КП зазначає, що «за ТРК "Вінниччина" стоять люди, які входять у нині правлячу коаліцію у Верховній Раді, отже на них подвійна відповідальність за вчинене» і закликає вінницькі телеканали транслювати релігійні передачі, які б «зближували людей, а не поширювали жовч ненависті серед вінничан».

Довідка РІСУ: «Анатомія розколу» – документальний фільм, створений 2002 року Інформаційно-просвітницьким центром Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Режисер – Ольга Леонтенко. Творці стрічки описують її як «літопис церковних подій, що відбувалися в Україні наприкінці 80-х – у 90-х роках ХХ сторіччя, що були пов’язані з відродженням Греко-Католицької та Автокефальної Церков і створенням "філаретівського" розколу». Серед учасників фільму – нині покійний Патріарх РПЦ Алексій II, Митрополит УПЦ (МП) Володимир, архиєреї, священики й парафіяни УПЦ (МП).