• Головна
  • Новини
  • Мера Харкова звинувачують в «антихристиянській політиці»...

Мера Харкова звинувачують в «антихристиянській політиці»

02.12.2010, 10:52
Мера Харкова звинувачують в «антихристиянській політиці» - фото 1
«Спілка української молоді» ініціює проведення 3 грудня пікету під стінами Харківської міськради під гаслом «Ні антихристиянської політиці харківської міської влади!». Початок акції — о 14.00.

Міськрада_Харків_1.jpg«Спілка української молоді» ініціює проведення 3 грудня пікету під стінами Харківської міськради під гаслом «Ні антихристиянської політиці харківської міської влади!». Початок акції — о 14.00.

У повідомленні СУМу йдеться про те, що вимога пікетувальників до міськради — «негайне відновлення меморіальної дошки Йосипу Сліпому на колишньому місці і припинення кампанії утисків віруючих християн».

За інформацією агентства АТН, приводом до пікету стало «блюзнірське знищення меморіальної дошки видатному релігійному та громадському діячеві України, сповідникові віри, багаторічному політв'язню сталінських таборів, Патріарху Української Греко-Католицької Церкви кардиналу Йосипу Сліпому».

Дошка знаходилася на будинку колишньої пересильної в'язниці на вулиці Малиновського, 5, де Патріарх Йосип перебував в ув'язненні на початку 1960-х років.

«Завдяки деструктивній позиції і провокаційним діям Комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харківської міської ради на чолі з Олексієм Хорошковатим був ініційований демонтаж святої для багатьох християн Харкова пам'ятки», — зазначили організатори пікету.