• Головна
  • Теми
  • У понеділок суд розгляне адмінпротоколи про пікети Кирила у Дніпропетровську...

У понеділок суд розгляне адмінпротоколи про пікети Кирила у Дніпропетровську

25.07.2010, 18:27
У понеділок суд розгляне адмінпротоколи про пікети Кирила у Дніпропетровську - фото 1
У суботу правоохоронці Дніпропетровська затримали активістів УНП та ВО "Свобода" за спробу акції протесту візиту московського Патріарха Кирила.

Pikety.jpgМіліція відпустила активістів Української народної партії та ВО "Свобода", затриманих у Дніпропетровську за спробу пікетувати візит Московського Патріарха Кирила.

За інформацією правоохоронців, щодо затриманих склали адмінпротокол за порушення правил проведення масових акцій. "Пікетувальникам загрожує штраф", – повідомляє "Радіо Свобода".

Бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» затримали дев’ятьох членів обласної організації ВО «Свобода». Вони намагалися провести акцію протесту по маршруту руху Кирила.

Така сама доля спіткала й протестувальників від місцевого осередку Української народної партії: через спробу виставити пікет в аеропорту: частину дня вони провели у відділку за складанням адмінпротоколу.

«УНП цілком визнає свободу віросповідання, але цей візит обставлено як політичний чи державний захід, що є дискримінацією», – заявив керівник обласного осередку УНП Анатолій Сокоринський.

Також щодо затриманих склали адмінпротокол про спротив співробітникам міліції. Адмінпротоколи передадуть до суду для розгляду по суті, судове засідання має відбутися 26 липня.

Партійці намагалися провести акції попри заборону Дніпропетровського окружного адміністративного суду.