Громада села Унева разом з парохом пікетує РДА (Оновлено)

20.04.2010, 10:25
Громада села Унева разом з парохом пікетує РДА (Оновлено) - фото 1
Вони вимагають повернути громаді землю – так звані Унівські сади, які влада начебто вирішила продати.

UNIV_1_3.jpgЛЬВІВ – Громада села Унів разом з настоятелем Унівського парафіяльного храму 20 квітня пікетує Перемишлянську районну адміністрацію. Вони вимагають повернути громаді землю – так звані Унівські сади, які влада начебто вирішила продати.

«Я священик, – зазначив настоятель Унівського парафіяльного храму отець Йосафат Войтек, – і маю свої священичі обов’язки, але мені не байдуже, що моїх парафіян влада має за ніщо, що їх обдурюють і принижують. Нині багато розмов про місцеве самоврядування. Але де воно? Влада потайки відбирає громадські землі, їй байдуже, що в селі влаштували стихійне сміттєзвалище, куди звозять сміття навіть з інших областей, вона зневажає закони. Сьогодні ми разом із селянами прийшли під стіни адміністрації, щоб вручити владі наші вимоги, підписані жителями села. Основна вимога – віддати під розпаювання 20 га землі, як це було вирішено сесією Коросненської сільської ради, до складу якої входить село Унів», –слова священика подає прес-служба ВО "Свобода".

У телефонній розмові з отцем Йосафатом Войтеком РІСУ з’ясувала, що пікет громади мав позитивний результат. У Перемишлянській РДА пообіцяли скасувати попередні рішення стосовно Унівських садів.