• Головна
  • Проекти
  • На Рівненщині стався конфлікт між представниками двох конфесій – УПЦ МП та ПЦУ...

На Рівненщині стався конфлікт між представниками двох конфесій – УПЦ МП та ПЦУ

27.02.2020, 11:36
На Рівненщині стався конфлікт між представниками двох конфесій – УПЦ МП та ПЦУ - фото 1
Конфлікт між вірянами двох конфесій в селі Маща триває з минулого року.

У селищі Маща Костопільського району невідомі кинули цеглину у вікно отця Даниїла Ільницького – настоятеля храму Московського Патріархату. Наступного дня будинок, у якому моляться віряни УПЦ МП, закидали яйцями. Журналісти  «Рівне 1» поспілкувались із обома сторонами цього конфлікту, інформує Rivne.media.

Анна Ільницька, дружина священника УПЦ МП, розповідає, що після того, як у їхньому будинку розбили вікно, вони викликали поліцію, яка склала протокол. З Рівного приїжджали кінологи, собака взяла слід і вивела за межі двору подружжя, далі слід пропав. Зловмисники заходили на подвір’я з боку городів, адже знали, що з центрального входу встановлена камера відеонагляду.

«Ми так зрозуміли, що це така помста і приниження нашій громаді за те, що ми не захотіли прийняти правила гри від ПЦУ», - коментує Анна Ільницька.

З боку ПЦУ запевняють, що ніякого протистояння немає.

«Ми служимо в храмі Святого Іона Богослова, вони в будиночку. По документах храм належить громаді ПЦУ, все згідно з законом. Провокацій з нашої сторони теж не було. Вікно побите, будинок закиданий яйцями, факт, є фактом, але ми до цього ніякого відношення не маємо. Можна різні версії озвучувати, але звинувачувати не зловивши, не можна. Приїжджала поліція, яка все зафіксувала, нам ніяких звинувачень не висовували, бо ніяких доказів, що це зробила громада ПЦУ чи її настоятелі немає», - коментує отець Іван, настоятель храму ПЦУ.

Конфлікт між вірянами двох конфесій в селі Маща триває з минулого року.