• Головна
  • Новини
  • Депутати Київради не виділили землі під храм Московського Патріархату...

Депутати Київради не виділили землі під храм Московського Патріархату

15.02.2020, 14:37
Більшість депутатського корпусу висловилась проти надання землі громаді УПЦ МП.

Відповідний проєкт рішення на розгляд київським депутатам запропонували під час засідання 13 лютого. Судячи з порядку денного Київради, йшлося про релігійну громаду Успенської парафії у Дарницькому районі, яка просила про виділення “земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування” храму Успіння пресвятої Богородиці на вулиці Тальнівській, 4, повідомляє Релігійна правда.

Більшість депутатського корпусу висловилась проти надання землі громаді УПЦ МП.

Під час обговорення лунали думки, що навіть за часів Януковича громадам РПЦвУ не видавали землю у Києві, бо храмів цієї конфесії у столиці і так чимало.

Хтось говорив, що громада, яка просить землю у міської влади, ось-ось перейде в юрисдикцію Православної Церкви України. Але, на переконання деяких депутатів, це все лише на словах і не можна давати землю, поки ця церква, як вони сказали, не стане українською.

З іншого боку, один із керівників фракції “Єдність” Володимир Яловий, соратник колишнього мера столиці Олександра Омельченка, висловився у стилі “какаяразніца”. Зокрема, він заявив, що люди ходять до церкви, і їм нецікава політика, тож немає нічого поганого, якщо церковникам, нехай і “московським”, виділять землю.

Зрештою депутати вирішили не підтримувати це питання і церква Московського Патріархату залишилась без землі.