• Головна
  • Новини
  • Представництво президента України в АР Крим засудило рішення "суду" в Криму знести храм ПЦУ...

Представництво президента України в АР Крим засудило рішення "суду" в Криму знести храм ПЦУ

20.11.2019, 09:25
Представництво президента України в АР Крим засудило рішення "суду" в Криму знести храм ПЦУ - фото 1
Представництво президента України в АР Крим засудило рішення "Євпаторійського міського суду" знести храм Хрестовоздвиженської церкви (УПЦ) у окупованій Євпаторії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку представництва.

Представництво президента України в АР Крим засудило рішення "Євпаторійського міського суду" знести храм  Хрестовоздвиженської церкви (УПЦ) у окупованій Євпаторії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку представництва.

 

Зазначається, що "суд" зобов'язав "у солідарному порядку" релігійну громаду і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви знести храм.

"Представництво президента України в АР Крим рішуче засуджує таке "рішення" підконтрольного окупаційній владі суду, в якому вбачаються підстави для чергових переслідувань мешканців Криму за релігійною ознакою",- йдеться в повідомленні.

Крім того, неприпустимим назвали порушення свободи діяльності релігійних організацій на тимчасово окупованій території України в Криму.

"Вимагаємо від окупаційної влади припинити порушення прав релігійних громад та переслідування Православна Церква України на півострові", - йдеться в заяві.