• Головна
  • Новини
  • Влада Криму хоче припинитиі будь-які договори з єпархією ПЦУ, - архиєпископ Климент...

Влада Криму хоче припинитиі будь-які договори з єпархією ПЦУ, - архиєпископ Климент

28.08.2019, 11:14
Влада Криму хоче припинитиі будь-які договори з єпархією ПЦУ, - архиєпископ Климент - фото 1
Окупаційна влада Криму наполягають на припиненні будь-яких договорів з Кримською єпархією Православної Церкви України.

Окупаційна влада Криму наполягають на припиненні будь-яких договорів з Кримською єпархією Православної Церкви України.

Про це повідомляє Крим.Реаліі з посиланням на архиєпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента.

Климент1.png

«29-го серпня має відбутися суд. Сьогодні я отримав відгук, який написало Міністерство майнових і земельних відносин та який вони представили в суд. Суть полягає в тому, що фонд майна наполягає на припиненні будь-яких договорів між управлінням єпархії і Мінмайна через те, що управління Кримської єпархії не зареєстровано за законодавством Росії », - сказав архиєпископ Климент.

Як повідомлялося, так званий арбітражний суд в окупованому Криму 8 червня частково задовольнив позов "міністерства майнових і земельних відносин" Криму, прийнявши рішення розірвати договір оренди приміщень за адресою Севастопольська, 17 в Сімферополі. До окупації договір оренди цих приміщень був укладений Фондом майна АРК з кримської єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП). «Суддя» В.Н. Шкуро зобов'язав церкву повернути приміщення діючого кафедрального собору Володимира та Ольги «міністерству майнових і земельних відносин» Криму і стягнути в дохід федерального бюджету РФ 12 000 рублів державного мита. 24 липня 2019 архиєпископ Климент заявив, що собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України розгромлений, з храму вкрадені всі церковні речі Кримського єпархіального управління.

Пізніше стало відомо, що землю під кафедральним собором Кримської єпархії ПЦУ окупаційна влада передала Римо-Католицькій Церкві.