• Головна
  • Новини
  • На Волині священник вночі вивіз усе майно із будинку, який належить громаді...

На Волині священник вночі вивіз усе майно із будинку, який належить громаді

04.08.2019, 10:35
На Волині священник вночі вивіз усе майно із будинку, який належить громаді - фото 1
Колишній настоятель храму святих Гліба та Бориса села Шклинь Горохіського району о. Олександр, покидаючи вночі 1 серпня будинок, який належить релігійній громаді, залишив своєму наступнику голі стіни.

Колишній настоятель храму святих Гліба та Бориса села Шклинь Горохіського району о. Олександр, покидаючи вночі 1 серпня будинок, який належить релігійній громаді, залишив своєму наступнику голі стіни.

Про це повідомляє видання Під прицілом.

Священнослужитель повибивав і забрав двері, поставивши на вході якісь старі та підперши їх цеглою, обдер шпалери у кімнатах і навіть повикручував усі розетки та люстри, які були в будинку. Як стверджують мешканці громади, священник УПЦ МП привласнив практично усе, що було в домі, куплене за гроші громади та пожертви на храм.

Релігійна громада села Шклинь ще у березні поточного року перейшла з УПЦ МП до ПЦУ. Проте священник не захотів покидати Московський Патріархат. Так само не поспішав він покидати обжитий церковний будинок. Хоча у храмі святих Гліба та Бориса вже правив священнослужитель ПЦУ, який на Богослужіння добирався із сусіднього села Чаруків.

Згадуючи про свого колишнього пастиря, віряни із сумом зазначають. , що прослуживши у селі 22 роки, отець Олександр вчинив не по-Божому, бо "тільки злодій міг прийти в будинок громади, у якому ще й жив, вночі".

За словами жителів села, будинок перебуває у руйнівному стані і зараз, коли до храму прийшов новий священник, його немає куди заселити, адже за таких умов, які залишив колишній мешканець, неможливо існувати: всюди купи мотлоху та гори сміття, бруд, будинок захаращений непрохідними заростями, а всередині дому лише голі стіни.

Стурбовані мешканці громади заявили у поліцію, аби ті зафіксували факт крадіжки, проте, слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, зазначила, що це справи громади, які вони повинні вирішити внутрішньо. Тому тепер небайдужі люди склали "Акт огляду майна житлового будинку". Хоча це робити уже й пізно, проте, ніхто з мешканців громади не міг навіть подумати, що людина, з якою вони прожили пліч-о-пліч стільки років, зможе піти на такий вчинок.

"Треба було якось по-людськи, вдень, коли хтось із жителів села міг це бачити і засвідчити факт переїзду. Розділили би майно і розійшлися спокійно, а то зараз він переказує, що в суботу прийде й паркан забере", – кажуть обурені мешканці.

Як стверджують односельчани, священник нікуди не виїжджав із села, а придбав у ньому інший будинок, куди переїхав з родиною. Окрім того, у сільській раді розглядають питання про виділення земельної ділянки під будівництво храму Московського Патріархату, до якого зможуть з’їжджатися з усього району. Звісно ж що селяни проти такої затії. Наразі ж Богослужіння МП проводять у приміщенні колишньої їдальні.

Люди кажуть, що їм соромно за свого колишнього священнослужителя і вони не хотіли, щоб так сталося, адже неодноразово просили отця Олександра перейти разом з громадою до ПЦУ. А зараз люди шоковані такою його поведінкою та вчинками.

"Бог усе бачить і все розставить на свої місця", – підсумувують мешканці громади.