• Головна
  • Новини
  • На приміщення, яке Кабмін передав ПЦУ, претендували лютерани...

На приміщення, яке Кабмін передав ПЦУ, претендували лютерани

20.07.2019, 14:41
На приміщення, яке Кабмін передав ПЦУ, претендували лютерани - фото 1
Лютеранська громада давно просила ці будівлі, щоб побудувати там німецьку школу.

Приміщення в центрі Києва за адресою Лютеранська, 18-20, яке прем'єр-міністр Володимир Гройсман передав Православній Церкві України для адміністративних потреб, лютеранська громада давно просила для побудови там німецької школи.

приміщення.jpg

Ці будинки побудовали ще в кінці XIX століття і спочатку там були реальне училище і гімназія Євангелістської лютеранської громади. До 2008 року там був Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості. Потім ця будівля перебувала в управлінні Міністерства аграрної політики. Стан будівлі дуже поганий.

Як стало відомо РІСУ, Німецька євангелічно-лютеранська Церква України 2014 року просила передати нежитлові приміщення на Лютеранській під реставрацію для постійного користування. Церква хотіла відкрити там німецьку школу.

"Останній рік просили передати будівлю. Причому на самому високому рівні. Був розроблений проект німецького культурно-просвітницького центру: Гете інститут, школа, садочок, деякі фонди і громадські організації. Скоріш за все, ми розбурхали їх проханнями і нагадали про будівлю, всередині якої вже почали рости дерева. От і маємо те, що маємо… Поганий день для німецько-української дружби", - написав на своїй сторінці на Facebook служитель лютеранської Церкви Олександр Прокопчук.