• Головна
  • Новини
  • Філарет просить суд заборонити передавати в користування ПЦУ Михайлівський золотоверхий монастир...

Філарет просить суд заборонити передавати в користування ПЦУ Михайлівський золотоверхий монастир

12.07.2019, 12:09
Філарет просить суд заборонити передавати в користування ПЦУ Михайлівський золотоверхий монастир - фото 1

До Окружного адміністративного суду надійшло клопотання від Київської Патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) про забезпечення позову, в якому Київська патріархія УПЦ КП просить суд заборонити Київській міській державній адміністрації (КМДА) і Київській міській раді (КМР) здійснювати дії з передання в користування об'єктів нерухомого майна іншим особам.

Михайлівський.jpgДо Окружного адміністративного суду надійшло клопотання від Київської Патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) про забезпечення позову, в якому Київська патріархія УПЦ КП просить суд заборонити Київській міській державній адміністрації (КМДА) і Київській міській раді (КМР) здійснювати дії з передання в користування об'єктів нерухомого майна іншим особам.

"Зокрема позивач просить суд заборонити Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації вчиняти будь-які дії з припинення користування позивачем будівлями Михайлівського золотоверхого монастиря та церквою Успіння Богородиці Пирогощі. Водночас позивач просить заборонити КМР і КМДА здійснювати будь-які дії з передання в користування іншим особам, крім Київської патріархії УПЦ КП, зазначених об'єктів нерухомого майна", - повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду в п'ятницю.

Наразі суд вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів щодо забезпечення позову. Про це інформує Інтерфакс-Україна.