На Франківщині знову розгорівся конфлікт через костел

13.06.2019, 11:30
У вівторок, близько 12 години в Богородчанах біля костелу зібралися прихильники ПЦУ та мешканці, які вважають, що приміщення має належати громаді.

У вівторок близько 12 години в Богородчанах біля костелу зібралися прихильники ПЦУ та мешканці, які вважають, що приміщення має належати громаді.

Про це в мережі повідомила місцева активістка Ольга Корній Чоп'як, пише Бліц-інфо. Як відомо, конфлікт стосовно приміщення костелу триває вже кілька місяців.

Після виселення Московського Патріархату приміщення перейшло у власність громади. Втім, нещодавно РДА вирішила передати його у власність громаді на чолі з о. Феогностом з ПЦУ.

Частина місцевих мешканців виступила проти, адже вважають, що приміщення храму потрібно віддати римо-католицькій громаді або залишити у власності Богородчан і на громадських слуханнях вирішити, що робити далі.

Сьогодні, парафіяни ПЦУ на чолі зі священниками все ж зайшли у храм.

Місцеві активісти викликали поліцію. У випадку бездіяльності поліції обіцяють звертатися безпосередньо до глави Нацполіції Сергія Князева та міністра МВС Арсена Авакова.

Нагадаємо, у квітні 2017 року районна рада проголосувала за відмову від договору безоплатного користування культовою спорудою. Втім, релігійна громада УПЦ МП не хотіла звільняти приміщення. Тільки 3 лютого цього року у Богородчанах релігійна громада святих апостолів Петра і Павла перейшла в Православну Церкву України.