• Головна
  • Новини
  • На Буковині поліція вдруге за місяць виїжджала у конфліктне село мирити громади...

На Буковині поліція вдруге за місяць виїжджала у конфліктне село мирити громади

01.05.2019, 10:54
На Буковині поліція вдруге за місяць виїжджала у конфліктне село мирити громади - фото 1
29 березня, приблизно о 15:30 надійшло повідомлення про інцидент на території Свято-Миколаївського храму у селі Добринівці. Представники двох релігійних громад не могли дійти згоди щодо подальшого користування культовою спорудою.

29 березня, приблизно о 15:30 надійшло повідомлення про інцидент на території Свято-Миколаївського храму у селі Добринівці. Представники двох релігійних громад не могли дійти згоди щодо подальшого користування культовою спорудою, повідомляє 0372.

На місце події одразу виїхало керівництво, слідчо-оперативна група, наряд ГРПП Заставнівського відділення поліції. Для забезпечення правопорядку також залучено додаткові сили.

Поліцейські проводять з вірянами превентивні заходи та наголошують на вирішенні питань виключно у правовому полі.

Присутнім додатково пояснили про відповідальність за порушення громадського порядку та повідомили про неприпустимість правопорушень на релігійному ґрунті.

Наразі ситуація повністю контрольована, поліцейські забезпечують цілісність церковного майна і безпеку учасників зібрання, повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Слід зауважити, що це вже не перший конфлікт між двома громадами. 13-го квітня у це село приїжджала поліція, аби заспокоїти розгніваних парафіян.

До ПЦУ громада Свято-Миколаївського храму перейшла 10 березня. За вихід з Московського Патріархату проголосувала більшість мешканців села. Натомість настоятель церкви відмовився переходити до ПЦУ.