• Головна
  • Новини
  • Полтавським євангельським християнам відмовили в оренді приміщення після конфлікту з екпертами-криміналістами...

Полтавським євангельським християнам відмовили в оренді приміщення після конфлікту з екпертами-криміналістами

12.02.2019, 12:00
Полтавським євангельським християнам відмовили в оренді приміщення після конфлікту з екпертами-криміналістами - фото 1

Полтавський міськвиконком відмовив релігійнфій громаді євангельських християн «Сучасної Християнської Церкви» в оренді 140 м² комунального приміщення на Леваді. За словами протестантів, оренду їм не продовжили після скарг експертів-криміналістів, які були їхніми сусідами на поверсі,

Полтавський міськвиконком відмовив релігійній громаді євангельських християн «Сучасної Християнської Церкви» в оренді 140 м² комунального приміщення на Леваді. За словами протестантів, оренду їм не продовжили після скарг експертів-криміналістів, які були їхніми сусідами на поверсі, повідомляє видання «Полтавщина».

7 січня члени «Сучасної Християнської Церкви» поскаржилися на те, що Управління майном комунальної власності міста безпідставно виселило їх із приміщення на вулиці Чураївни, 1/1. Пояснимо суть проблеми.

На початку 2018 року місто передало церкві в оренду кілька кімнат на 2-му поверсі будинку, загальною площею 140 м². Як розповідає пастор Церкви Євген Антонець, у цих приміщеннях не проходила служба — їх використовували для різних проектів:

— Там проходять соціальні проекти: підготовка поїздок до АТО, дитяче служіння, арт-студія, арт-служіння, біблійна школа, музичні репетиції, ляльковий театр тощо.

Сусідами євангелістів на поверсі були експерти-криміналісти із Полтавського відділення Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Заслуженого професора М.С. Бокаріуса. За словами євангелістів, криміналісти на них написали декілька скарг у міськвиконком. Начебто їм заважає музика, поверхом ходять незрозумілі люди й загалом вся атмосфера відволікає від роботи. Також криміналісти пояснили, що їм не вистачає площі й вони не проти орендувати приміщення, зайняті євангелістами.

— Те крило було пусте. Криміналісти звикли там курити і їсти. Вони злилися, що ми його використовуємо. Вони палили в приміщенні, а ми просили цього не робити. Ми їм не заважали, бо вони працюють у першій половині дня, а ми — у другій. Одного разу робочої суботи ми готували різдвяні пісні. Після цього керівник відділення інституту Світлана Мороз сказала, що буде на нас писати скаргу й нас тут не буде, — розповів Євген Антонець.

У грудні 2018 року церква написала заяву до міськвиконкому із проханням продовжити оренду. На заяву їм не відповіли, а в управлінні комунальним майном запропонували інше місце на вулиці Баяна. Євангелісти відмовилися. За словами Антонця, там була розвалена хата.

6 лютого до церкви надійшов лист від управління майном із вимогою упродовж 3 днів звільнити приміщення. Уже на наступний день двері в кімнати були опломбовані. Сьогодні євангелістам дали можливість забрати свої речі.

Начальник управління майном комунальної власності міста Наталія Курнакова повідомила, що однією із причин виселення євангелістів стало закінчення строку договору оренди. Інші причини можуть назвати тільки у відповіді на інформаційний запит. В інституті Полтавського відділення харківського інституту криміналістики повідомили, що на євангелістів не скаржилися, і також порадили написати запит.

До слова, «Сучасна Християнська Церква» і криміналісти орендували приміщення безкоштовно.

Додамо, що члени «Сучасної Християнської Церкви» хотіли отримати 2 га землі на території колишніх артскладів, але депутати міськради їм відмовили.