УГКЦ у Черкасах виділили землю під храм

01.02.2019, 12:22
УГКЦ у Черкасах виділили землю під храм - фото 1
У Черкасах депутати міськради 31 січня погодили виділення ділянки для побудови храму УГКЦ.

У Черкасах депутати міськради 31 січня погодили виділення ділянки для побудови храму УГКЦ.

На ділянці, розташованій по вулиці Одеській поблизу магазину «Абсолют», раніше передбачалося побудувати римо-католицький костел. Землю для нього виділили ще у 2013 році. Проте, як повідомив греко-католицький священик, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці о. Юліан Шеремета, римо-католики погодилися передати цю землю УГКЦ, пише "Прочерк".

Як зазначив депутат по цьому округу Ігор Кіта, коли попередні забудовники огородили ділянку, місцеві жителі виступили проти цього, через що спорудження храму довелося зупинити.

– Я не проти будівництва храму, – сказав депутат, звертаючись до отця Юліана. – Але це потрібно погодити з мешканцями довколишніх будинків. Зустріньтеся з ними, проведіть громадські слухання.

Натомість о. Юліан зазначив, що в Черкасах збудувати будь-що дуже важко – «завжди знайдуться ті, хто проти». Так було і з греко-католицьким храмом Покрови Пресвятої Богордиці на Митниці. Але згодом люди зрозуміли той позитив, який несе церква.

Позицію священика підтримав депутат Олександр Радуцький. Він наголосив, що в Черкасах зараз відбувається чимало комерційних будівництв – то чому ж побудувати свою споруду не може Церква?

– Якщо там буде храм, там принаймні не збиратимуться асоціальні елементи, там не буде генделика абощо, – сказав Олександр Радуцький. – Люди збиратимуться для молитви, і це дуже добре!

Врешті депутати підтримали виділення ділянки під будівництво церкви.

– Я дуже вдячний депутатам за підтримку, – сказав у коментарі «Прочерку» о. Юліан. – Звісно, ми докладемо всіх зусиль, щоб знайти спільну мову і з місцевими жителями, і з депутатом Ігорем Кітою. Ми налагодимо виважений, конструктивний, дієвий діалог з усіма, кого це стосується. Церкву, яка, вочевидь, називатиметься в ім’я святого Юрія Переможця, ми побудуємо в своєму православному стилі, високої загорожі довкола неї не буде (хіба що обгородимо парканчиками газони). Біля церкви буде дитячий майданчик, на якому зможуть відпочивати і гратися діти.

Наразі в Черкасах уже діє греко-католицька парафія Пресвятої Богородиці на Митниці, де служить о. Юліан. Також поблизу гуртового ринку на вулиці Пастерівській розташоване подвір’я священика Петра Кічули, на якому той побудував каплицю святого Володимира.