• Головна
  • Новини
  • В РПЦ розповіли про плани Константинополя повернути собі 20 храмів в Україні...

В РПЦ розповіли про плани Константинополя повернути собі 20 храмів в Україні

25.11.2018, 14:48
В РПЦ розповіли про плани Константинополя повернути собі 20 храмів в Україні - фото 1

У РПЦ переконані, що Константинопольський патріархат має намір повернути собі понад 20 церковних споруд в Україні. Там вважають, що йдеться про храми, які належали Константинополю до кінця XVII століття. Про це заявив Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон.

Алфеєв.jpgУ РПЦ переконані, що Константинопольський патріархат має намір повернути собі понад 20 церковних споруд в Україні. Там вважають, що йдеться про храми, які належали Константинополю до кінця XVII століття. Про це заявив Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон, пише "Інтерфакс".

Так, російський митрополит на одному із пропагандистських телеканалів стверджував, що наміри Константинополя пов’язані із наданням автокефалії для України.

Константинопольський патріархат, готуючи автокефалію (для України – 24 канал),  у Томосі про автокефалію має намір викласти власні права і відновити всі ті ставропігії, які колись історично Константинополь мав в Україні, а їх було досить багато в різний час, – заявив представник РПЦ.

За словами Іларіона, йдеться про монастирі, храми, різні будівлі, в цілому список містить понад 20 об'єктів.

Митрополит стверджує, що відповідний список для Константинопольського Патріарха склав один вчений, який нібито "просто накопав із різних документів інформацію про різного роду власність Константинополя у різні епохи".