• Головна
  • Новини
  • Почаївській лаврі відмовили у виділенні земельних ділянок...

Почаївській лаврі відмовили у виділенні земельних ділянок

21.11.2018, 11:11
Сесія Почаївської міської радаи 20 листопада відмовила у безкоштовній передачі земельних ділянок у місті Московському Патріархату.

Сесія Почаївської міської радаи 20 листопада відмовила у безкоштовній передачі земельних ділянок у місті Московському Патріархату.

Близько 2.5 га землі у місті Почаєві залишаються землями міської ради, тобто у власності громади.

Про це у себе на Фейсбуці написав депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця.

«Всі три рішення по трьох земельних ділянках підтримало 15 депутатів з 20-ти присутніх», - зазначив депутат.

За його словами, відмова у виділенні землі Московському Патріархату не в останню чергу сталася через те, що випадок із спробою підкупити депутів отримав розголосу у ЗМІ.

«Після оголошення пропозицій до порядку денного Почаївським міським головою я очікував, що хтось із промосковських депутатів поставить питання про виділення землі монахам з голосу, оскільки, як випливає з опублікованого нами прихованого відеозапису пропозиції депутату "поддєржать вопрос по Лаврє" за 500 євро, це питання було фактично вирішене. Проте в порядку денному, списку який публікується за 10 днів до сесії, його не було», - написав він.

Паляниця зазначив, що законодавство дозволяє депутатам місцевих рад вносити питання "з голосу", тобто не готувати проект рішення і не оприлюднювати його попередньо, а оголосити під час засідання сесії.

«Після проведення прес-конференції та надання розголосу проблематиці, вочевидь, "рупор Москви" в Почаєві (той, хто мав оголосити питання з голосу), на сесію міської ради або не прийшов, або побоявся оголосити проект рішення», - зауважив Тарас Паляниця.

Нагадаємо, 19 листопада група депутатів Почаївської міської та Тернопільської обласної рад від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» оприлюднила під час брифінгу в Тернополі відеоматеріал, який, на її думку, свідчить про те, що монахи Почаївської лаври УПЦ (МП) пропонували гроші одному з депутатів Почаївської міськради за позитивне рішення щодо земельних ділянок. Обранці звернулись із запитом у правоохоронні органи і СБУ з проханням перевірити факти з відео і з’ясувати прізвище депутата. У самій лаврі ці заяви не прокоментували.