• Головна
  • Новини
  • Суд у справі самобуду УПЦ (МП) біля Десятинки знову перенесли...

Суд у справі самобуду УПЦ (МП) біля Десятинки знову перенесли

03.10.2018, 11:14
Суд у справі самобуду УПЦ (МП) біля Десятинки знову перенесли - фото 1
Засідання суду щодо каплиці УПЦ (Московського Патріархату) на території Національного музею історії перенесли на 9 жовтня.

Засідання суду щодо каплиці УПЦ (Московського Патріархату) на території Національного музею історії перенесли на 9 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна .

Зокрема, суд прийняв рішення про перерву в засіданні до 9 жовтня, щоб сторони встигли ознайомитися з поясненнями та доказами. Зазначимо, що 2 жовтня мали відбутися дебати по справі.

Каплиця розташована на території об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра". Мінкультури підкреслює, що єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України.

Нагадаємо, в кінці січня двох киян заарештували за спробу підпалити капличку УПЦ (МП). Провадження відкрили за статтею "замах на умисне знищення або пошкодження майна". Затриманими були архітектори Олексій Шемотюк і Олександр Горбань.

Пізніше підозрюваних відпустили на поруки народних депутатів, а підпал каплички засудив глава УПЦ Київського Патріархату Філарет.