• Головна
  • Новини
  • Під Одесою через храм виник конфлікт між двома лютеранськими громадами...

Під Одесою через храм виник конфлікт між двома лютеранськими громадами

30.04.2018, 15:17
Спроба силового захоплення приміщення церкви сталася в с. Петродолинське Овідіопольського району. Справа дійшла до бійки. Серед захисників церкви є постраждалі. Про це повідомив пастор Євангельсько-лютеранської громади Петродолинського і Новоградівки Олександр Гросс

Спроба силового захоплення приміщення церкви сталася в с. Петродолинське Овідіопольського району. Справа дійшла до бійки. Серед захисників церкви є постраждалі. Про це повідомив пастор Євангельсько-лютеранської громади Петродолинського і Новоградівки Олександр Гросс, інформує 048.ua.

За словами пастора, захопити приміщення намагається керівництво Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви. На її боці поліція.

Як заявив в коментарях до посту Олександра Гросса радник глави ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк, у НЄЛЦ є рішення судів. Також є попередження та припис на звільнення приміщення.

«Є постанова судів усіх інстанцій, є попередження та припис звільнити вами незаконно захоплене приміщення, власником якиого є Лютеранська Церква і саме вона намагається повернути собі ці приміщення. Як може священик закликати паству проти своєї Церкви», - написав Руслан Форостяк.

У той же час, пастор Гросс стверджує, що церква побудована громадою і утримувалася за рахунок громади, а керівництво НЄЛЦ обманним шляхом оформила на себе документи.

У приміщеннях, які намагалися захопити, перебували в тому числі і діти з молодіжного центру. Пастор запевняє, що йому з дітьми йти нікуди. За його словами, наразі громада відстояла церкву. Була бійка, ганок був у крові. За словами пастора Гросса, крім захисників церкви ніхто не постраждав.

«"Поліція " (ми не впевнені в тому, що всі ці люди в формі були з поліції, оскільки деякі з них провокували чоловіків і били непомітно жінок) пообіцяла повернутися з підкріпленням і придушити опір з усією жорстокістю», - написав Олександр Гросс.

Читайте також: Лютерани: Велика сварка у малій українській родині