• Головна
  • Новини
  • Прихильники УПЦ (МП) зібрали 12 тис. підписів за узаконення самобуду біля Десятинки...

Прихильники УПЦ (МП) зібрали 12 тис. підписів за узаконення самобуду біля Десятинки

12.02.2018, 13:45
Прихильники УПЦ (МП) зібрали 12 тис. підписів за узаконення самобуду біля Десятинки - фото 1
Клопотання «про забезпечення права на свободу віросповідання віруючих УПЦ (МП) та громадського порядку навколо Десятинного храму (каплиці) було надіслано голові КМДА В. Кличку 8 лютого 2018 року. 12 тисяч підписів під зверненням зібрали протягом трьох днів.

Клопотання «про забезпечення права на свободу віросповідання віруючих УПЦ (МП) та громадського порядку навколо Десятинного храму (каплиці) було надіслано голові КМДА В. В. Кличку 8 лютого 2018 року. 12 тисяч підписів під зверненням було зібрано протягом трьох днів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

«Релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці фактично здійснила благоустрій прилеглої території (як зазначено в Розпорядженні Президента №217/2004-рп), а також забезпечила умови не тільки для екскурсійного відвідування цієї давньоукраїнської пам’ятки, а й молитовної атмосфери», — йдеться у документі.

При цьому зауважується, що право власності на Десятинну церкву (каплицю), зареєстровано належним чином (у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за релігійною громадою УПЦ Десятинний Храм Різдва Пресвятої Богородиці у Шевченківському районі місті Києва).

«Останнім часом навколо цього Десятинного храму (каплиці) систематично вчиняються спроби осквернення та умисного руйнування, — повідомляється у клопотанні. — У зв`язку з цим, вважаємо будь-які дії, що спрямовані на осквернення та руйнування Десятинної церкви (каплиці) не тільки порушенням права власності, а й перешкоджанням права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви міста Києва».

Віруючі УПЦ (МП) просять голову КМДА забезпечити чинне право власності на Десятинний храм (каплицю) за релігійною громадою Української Православної Церкви (Московського патріархату) Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці; не перешкоджати віруючим УПЦ (МП) реалізовувати у місті Києві своє право на свободу віросповідання у Десятинній церкві (каплиці) по вулиці Володимирській, будинок 2 та не допустити у місті Києві розпалювання релігійної ворожнечі.

Як вже інформувала РІСУ, нещодавно кияни зібрали більше 10,6 тис. голосів під петицією з вимогою знести будівлю УПЦ (Московського Патріархату), розташовану біля Десятинної церкви в центрі столиці.

За правилами Київської міської ради, петиції, що збирають щонайменше 10 тисяч підписів, влада міста має розглянути протягом 90 днів.

Депутати Київської міської ради під час засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримали прохання киян знести споруду УПЦ (Московського Патріархату).

УПЦ (МП) називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

Як відомо, 27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.

25 січня націоналісти організацій "С-14", "Традиції і порядок" та "Сокол" демонтували інформаційний борд храму.

Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ (МП) не мала права щось будувати на цій землі.