• Головна
  • Новини
  • Національний історичний музей судитиметься з УПЦ (МП) через самобуд біля Десятинки...

Національний історичний музей судитиметься з УПЦ (МП) через самобуд біля Десятинки

11.02.2018, 10:51
Національний історичний музей судитиметься з УПЦ (МП) через самобуд біля Десятинки - фото 1
Національний історичний музей України збирає документи для позову до суду на будівників незаконної споруди УПЦ (Московського Патріархату) біля фундаментів Десятинної церкви.

Національний історичний музей України збирає документи для позову до суду на будівників незаконної споруди УПЦ (Московського Патріархату) біля фундаментів Десятинної церкви.

Про це на прес-конференції розповіла директор музею Тетяна Сосновська, повідомляє Нова година.

“Незаконна споруда, про яку іде мова, побудована не на фундаменті Десятинної церкви. У 2004 році просили дозвіл побудувати на фундаментах. Вона побудована поряд з фундаментами. Але це охоронна зона, де не може бути ніякого незаконного будівництва. Київрада зобов’язала музей підготувати позов та зібрати документи для прокуратури. Ми збираємо документи і просимо допомогти в тому, щоб ми могли якомога швидше отримати юридично завірені копії документів, які нам потрібні для формування позову. Якщо ці документи сягають 2004, 2000 року, то для цього потрібна робота в архівах. Тому ці пошуки можуть дуже затягнутися”, – каже директорка.

Сосновська розповіла, що будівельні вагончики, які стоять біля незаконної споруди також належать до самобуду. Є кілька приписів від комунального підприємства благоустрою Подільського району про їх демонтаж. Але Комунальникам жодного разу не дали це зробити – люди, які називають себе прихожанами церкви , постійно влаштовують акції протесту.

У понеділок Апеляційний суд Києва відпустив на поруки депутатів двох архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка. Їх затримали за підозрою у спробі підпалу незаконної каплиці УПЦ (МП) у Києві біля Десятинної церкви.