• Головна
  • Новини
  • У Львівській міськраді запевняють, що не надавали землю під храм УПЦ (МП) на Сихові...

У Львівській міськраді запевняють, що не надавали землю під храм УПЦ (МП) на Сихові

30.01.2018, 11:03
У Львівській міськраді запевняють, що не надавали землю під храм УПЦ (МП) на Сихові - фото 1
У Львівській міській раді не надавали земельної ділянки чи містобудівних умов для спорудження церкви св. Володимира УПЦ (Московського Патріархату) на проспекті Червоної Калини, 89.

У Львівській міській раді не надавали земельної ділянки чи містобудівних умов для спорудження церкви св. Володимира УПЦ (Московського Патріархату) на проспекті Червоної Калини, 89.

Про це йдеться у відповіді ЛМР на інформаційний запит кореспондента «Вголосу».

«Інформуємо вас, що ухвалою Львівської міської ради від 28.02.2008 №1612 «Про затвердження релігійній громаді Української Православної Церкви Київського Патріархату проекту відновлення земельної ділянки для будівництва церкви Св. Володимира УПЦ КП на пр. Червоної Калини, 89 у м. Львові» релігійній громаді церкви Київського Патріархату було затверджено проект відведення земельної ділянки площею 0,5686 га на проспекті Червоної Калини, 89. Землю надано в оренду терміном на 10 років для будівництва та обслуговування церкви. На виконання вказаної ухвали Львівською міською радою та релігійною громадою УПЦ КП укладено договір оренди землі терміном на 10 років (до 28.02.2018). Інших ухвал щодо надання земельної ділянки на пр. Червоної Калини, 89 не приймалося», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

У Львівській міській раді, відповідаючи на запитання «Вголосу», чи реагуватиме влада на те, що Московський Патріархат захопив землю у Львові, заявили, що такі повноваження має Держгеокадастр у Львівській області.

«Беручи до уваги, що Львівською міською радою рішення про передачу у власність чи надання у користування храму Московського Патріархату земельної ділянки на проспекті Червоної Калини, 89 у м. Львові не приймалось, для проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства і вжиття відповідних заходів скеровуємо вказаний запит в управління контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру у Львівській області», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, у неділю, 28 січня, у Львові націоналісти пікетували церкву св. Володимира УПЦ (МП), що на проспекті Червоної Калини, 89. Пікетувальники скандували гасла: «Русскій мір» - геть зі Львова!» та «Геть московського попа!».

Активісти звинуваитили представників Московського Патріархату, що вони самовільно захопили земельну ділянку та звели там свій храм.