У Львові замість храму УПЦ (МП) побудують музичну школу

26.01.2018, 13:47
У Львові замість храму УПЦ (МП) побудують музичну школу - фото 1

Депутати Львівської міськради під час засідання 25 січня затвердили Винниківській міськраді технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул. Личаківській, 105 у Львові. Йдеться про земельну ділянку, площею понад гектар, де колись було військове містечко

Депутати Львівської міськради під час засідання 25 січня затвердили Винниківській міськраді технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул. Личаківській, 105 у Львові. Йдеться про земельну ділянку, площею понад гектар, де колись було військове містечко, повідомляє кореспондент IA ZIK.

Як розповіла начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, цю ділянку раніше вилучили з земель Міноборони і розпорядженням КМУ (у березні 2011 р. — РІСУ) передали Винниківській міськраді з метою будівництва там храму УПЦ (Московського Патріархату).

«Коли це стало очевидно неможливим, на зазначену земельну ділянку претендувала доволі велика кількість осіб, зокрема, право користування Винниківською міською ради цією ділянкою оспорювала військова прокуратура, також в нас була інформація, що у Мінрегіонбуду були наміри укласти інвестиційний договір з київською будівельною компанією з метою забудови цієї ділянки», – повідомила Пайонкевич.

Винниківська міськрада у судах відстояла право на цю ділянку. Згідно з рішенням суду, зазначена земля на праві власності належить винниківській громаді. Відтак, сьогоднішнім рішення Львівська міськрада закріпила за Винниківською міськрадою цю земельну ділянку. Надалі, зазначила Пайонкевич, Винниківська міськрада передасть її громаді Львова.

«Ця земельна ділянка до вчора перебувала під арештом. Тому сьогоднішнє рішення покликане унеможливити посягання на неї сторонніх осіб», – зазначила вона.

Як повідомив мер Андрій Садовий, на цій ділянці заплановано збудувати сучасну музичну школу. Таким чином у мерії планують звільнити пристосоване приміщення поруч з костелом св. Антонія, у якому нині перебуває музична школа №4.

Як РІСУ вже повідомляла, римо-католицька громада св. Антонія віддавна вимагає повернути їй приміщення парафіяльного будинку, в якому в радянський час була розміщена музична школа. Громада потребує це приміщення поруч зі своїм костелом для повноцінного парафіяльного життя, насамперед організації катехитичної школи.

Римо-католики відстоювали своє право на приміщення у судах, зверталися за підтримкою до уряду Польщі.

Костел св. Антонія у Львові