• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) не хоче звільняти приміщення дитячого садочку. На допомогу покликали ОБСЄ...

УПЦ (МП) не хоче звільняти приміщення дитячого садочку. На допомогу покликали ОБСЄ

07.11.2016, 11:37
УПЦ (МП) не хоче звільняти приміщення дитячого садочку. На допомогу покликали ОБСЄ - фото 1
В офісі місії ОБСЄ в Івано-Франківську 5 листопада відбулася зустріч працівників Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Articlkk.jpgВ офісі місії ОБСЄ в Івано-Франківську 5 листопада відбулася зустріч працівників Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Священнослужителі УПЦ (МП) розповіли європейським екпертам про ситуацію навколо Спасо-Преображенського храму.

Як відомо, Львівський апеляційний господарський суд 2 листопада задовольнив апеляційну скаргу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо розірвання договору оренди нежитлових приміщень з Івано-Франківською єпархією УПЦ (МП). Священнослужителі це рішення вважають несправедливим.

Громада «Преображення Господнього» Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) вже понад 25 років молиться у храмі, розташованому у приміщенні дитячого садочку, який було надано Церкві у 1991 році, повідомляє юридичний відділ Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Зараз ціна оренди становить 538 грн на рік.

Згідно з договором між містом та єпархією, дія оренди мала б припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву, будівництво якої досі не розпочате.

Івано-Франківськ також надав єпархії УПЦ (МП) окрему ділянку для будівництва церкви по вул. Довженка, 2. Але і після її спорудження канцелярія УПЦ (МП) приміщення дитячого садка не звільнила.

Раніше громада міста зверталася до міського голови з прохання забрати приміщення на вулиці В.Чорновола у церкви Московського Патріархату та відкрити там дитячий садочок. Втім, служителі Церкви відмовлялись покидати приміщення і навіть погрожували попередньому міському голові анафемою. Тож містові довелось звернутись до суду.

Юридичний відділ Івано-Франківської єпархії натомість готує касаційну скаргу, відповідні звернення у міжнародні правозахисні організації, а також до помісних Православних Церков, з якими УПЦ (МП) перебуває у канонічному єднанні.