• Головна
  • Новини
  • Мерія Івано-Франківська відсудила в УПЦ (МП) приміщення колишнього садочку...

Мерія Івано-Франківська відсудила в УПЦ (МП) приміщення колишнього садочку

04.11.2016, 11:08
Мерія Івано-Франківська відсудила в УПЦ (МП) приміщення колишнього садочку - фото 1
Івано-Франківська міська рада відсудила приміщення колишнього садочку в місцевої єпархії УПЦ (МП), повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

csm_c.jpg-kkkk.jpg

Івано-Франківська міська рада відсудила приміщення колишнього садочку в місцевої єпархії УПЦ (МП), повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише Збруч.

«Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо розірвання договору оренди нежитлових приміщень з Івано-Франківською єпархією УПЦ МП», - йдеться в повідомленні.

За словами міського голови, рішення набрало чинності з моменту проголошення.

Приміщення церковники орендують з 2006 року. Зараз ціна оренди становить 538 грн на рік.

Згідно з договором, між містом та єпархією, дія оренди мала б припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву, будівництво досі не розпочате.

Івано-Франківськ також надав єпархії УПЦ (МП) окрему ділянку для будівництва церкви по вул. Довженка, 2. Але і після її спорудження канцелярія УПЦ (МП) приміщення дитячого садка не звільнила.

Раніше громада міста зверталася до міського голови з прохання забрати приміщення на вулиці В.Чорновола у церкви Московського Патріархату та відкрити там дитячий садочок. Втім, служителі Церкви відмовлялись покидати приміщення і навіть погрожували попередньому міському голові анафемою. Тож містові довелось звернутись до суду.