• Головна
  • Проекти
  • До вирішення проблеми з мечеттю у Дніпрі залучать послів ісламських держав в Україні...

До вирішення проблеми з мечеттю у Дніпрі залучать послів ісламських держав в Україні

27.05.2016, 11:20
До вирішення проблеми з мечеттю у Дніпрі залучать послів ісламських держав в Україні - фото 1

Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Атар Аббас вперше після свого призначення на посаду відвідав Дніпропетровськ з ознайомчим візитом. Він зустрівся з Дніпропетровським міським головою Борисом Філатовим. Мер розповів Послу про Дніпропетровськ і попросив сприяння щодо вирішення питання з будівлею по вул. Херсонській, де раніше розташовувалася мечеть, а зараз – дитячо-юнацька спортивна школа.

мечеть.jpgНадзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Атар Аббас вперше після свого призначення на посаду відвідав Дніпропетровськ з ознайомчим візитом.

Він зустрівся з Дніпровським міським головою Борисом Філатовим. Мер розповів Послу про Дніпро і попросив сприяння щодо вирішення питання з будівлею по вул. Херсонській, де раніше розташовувалася мечеть, а зараз – дитячо-юнацька спортивна школа.

«Питання в тому, що самі мусульмани не можуть між собою домовитися: кримськотатарська община хоче створити там тільки свій культурний центр. Але в нашому місті мешкають багато інших мусульман. З моєї точки зору, якщо відновлювати справедливість, то повинна бути соборна мечеть для всіх мусульман міста. З іншого боку, є невдоволення батьків дітей зі спортивної школи, яка розташовується в будівлі колишньої мечеті. Вони не хочуть її віддавати. Вирішення цієї проблеми повинне бути комплексним і прийнятним для всіх», – сказав Борис Філатов.

У зв'язку з цим мер поцікавився у Посла, чи не міг би він провести перемовини зі своїми колегами з ісламських держав щодо пошуку благодійників, які б фінансово посприяли вирішенню питання. Як йдеться у повідомленні, Атар Аббас зазначив, що проблему з мечеттю у Дніпрі можна буде врегулювати на рівні послів ісламських держав в Україні.

Крім того, Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Атар Аббас висловив пропозицію щодо співпраці Пакистану і України, зокрема Дніпра, у сільському господарстві. Також він запропонував встановити побратимські відносини між містами Дніпропетровськ і Лахор. Про це інформує «Дніпроград».