• Головна
  • Новини
  • У Херсоні депутати міськради утискають права мусульманської громади...

У Херсоні депутати міськради утискають права мусульманської громади

05.05.2016, 08:59
У Херсоні депутати міськради утискають права мусульманської громади - фото 1

4 травня, в медіа-центрі «IPC Херсон» відбулася прес-конференція шейха Казима, імама мусульман Херсонської області, присвячена проблемі дискримінації мусульманської громади з боку міської ради, депутати якої відмовилися виділити землю для будівництва мечеті та мусульманського культурного центру

4 травня, в медіа-центрі «IPC Херсон»  відбулася прес-конференція шейха Казима, імама мусульман Херсонської області, присвячена проблемі дискримінації мусульманської громади з боку міської ради, депутати якої  відмовилися виділити землю для будівництва мечеті та мусульманського культурного центру, – повідомила кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

Херсон_1.png

Нагадаємо, шість років поспіль мусульманська громада звертається  до органів місцевого самоврядування за дозволом на розроблення документації із землеустрою, що є необхідним для зведення культової споруди та культурного центру. Останній раз це питання було розглянуто на черговій сесії міськради 28 квітня, однак навіть  повторне голосування не зібрало потрібної кількості голосів для ухвалення позитивного рішення.

Крім того, секретар міської ради та депутати під час засідання не надавали слова шейху Казиму, який стояв під трибуною і просив дозволити  звернутися до депутатського корпусу. На своїй сторінці у Facebook цю ситуацію прокоментувала радниця міського голови Катерини Гандзюк: «Сьогодні на сесії Херсонської міської ради було кілька питань релігійних громад. Всі були підтримані, крім питання про будівництво культурного центру для громади мусульман Херсона.

В принципі, для мене не є секретом, що депутати нічого не розуміють у питаннях релігії, що їм не знайома толерантність, що вони не ставляться однаково до всіх віруючих людей, дискримінують одних і активно допомагають іншим».

«... Я б хотіла подивитися, якби так вчинили  з будь-яким християнським священнослужителем або з рабином», – зазначила радниця мера.

На прес-конференції шейх Казим розповів присутнім, що нині у Херсоні мешкає біля 2 тисяч мусульман, які мають гостру потребу у  духовному центрі. Молитовний дім громада влаштувала у звичайному приватному будинку. 

Херсон_мечеть.jpg

Як інформує херсонське Інтернет-видання  «Мост», імам мусульман Херсонської області зазначив: «У суспільстві, де немає поділу за ознакою раси чи релігії, мені довелося червоніти за депутатів, які не розуміють потреби мусульман».

Пані Катерина Гандзюк, яка взяла активну участь у підготовці та проведенні прес-конференції, проінформувала громадськість, що у мерії розуміють існуючу проблему. Міський голова обіцяє її позитивне рішення, однак депутати міськради демонструють своє невігластво.  «Це неприпустимо. Держава повинна гарантувати абсолютно всім рівні можливості», – зауважила радниця мера.  

Незважаючи на діючий регламент, згідно з яким  питання,  проголосоване двічі, може бути розглянуте тільки через рік, та  відсутність депутатів міськради на обговоренні, шейх Казим та радниця мера Катерина Гандзюк сподіваються, що проблема буде вирішена на травневій сесії.

 

Світлини: http://most.ks.ua/