• Головна
  • Новини
  • Калушани не дали встановити церкву на місці дитячого майданчика...

Калушани не дали встановити церкву на місці дитячого майданчика

24.03.2016, 10:50
Калушани не дали встановити церкву на місці дитячого майданчика - фото 1
На вулиці Січових Стрільців, поблизу ЖЕО №4 у Калуші, планують будівництво нової церкви. 23 березня земельну ділянку оглянули священики та парафіяни у присутності телекамер. Така активність насторожила мешканців сусідніх будинків і вони викликали правоохоронців.

55588000.jpg-777.jpgНа вулиці Січових Стрільців, поблизу ЖЕО №4 у Калуші, планують будівництво нової церкви. 23 березня земельну ділянку оглянули священики та парафіяни у присутності телекамер. Така активність насторожила мешканців сусідніх будинків і вони викликали правоохоронців.

Люди вважають, що відбувається самозахоплення землі, інформують ”Вікна”.

«На даний момент є зафіксоване звернення від священиків, щоб виділити землю під церкву. Проте ні міська рада, ні будь-хто дозволу не давав. Тобто тільки подали звернення і вже ставлять хрест. До мене звернулися мешканці вулиці Січових Стрільців, 15, які зібрали понад сотню підписів проти будівництва. Священики також зібрали підписи, але підписи — з усього Калуша»,— наполягає Юрій Тимків, депутат Калуської міської ради.

На місці зібралися калушани, які за будівництво церкви і які — проти.

Між тим, чимало мешканців прилеглих будинків наполягають: обране місце є дитячим майданчиком, на якому потрібно провести благоустрій.

«Люди не проти церкви, але проти будівництва саме на цьому місці. Тут є багато будинків, багато дітей, будемо облагороджувати, будемо будувати дитячий майданчик чи ще щось», — розповів калушанин Олексій Пятецький.

Люди вважають, що церкву доцільніше звести в іншому місці. Адже ще за попереднього міського голови розглядалося чимало варіантів розташування храму.

«Ще Ігор Степанович (колишній міський голова Ігор Насалик. — Ред.) запропонував три місця: тут, навпроти “Карпат” і там, де кавуни продають (неподалік пожежної частини. — Авт.)», — згадує Юрій Тимків.

За словами депутата, питання про виділення землі під будівництво церкви не розглядала сесія міської ради. Відтак, до рішення сесії про жодне будівництво не може бути й мова, інакше це можна трактувати як самозахоплення землі. Зрештою, схожа ситуація у Калуші вже відбулася: зараз триває будівництво храму на вулиці Каракая, поблизу санепідстанції, хоча міська рада рішення про виділення земельної ділянки не приймала.

«Ми сваримо підприємців, які захоплюють землю, кафе будують, магазини ставлять, але щоб церкви самозахоплення робили...», — дивується депутат.