• Головна
  • Новини
  • Настоятель храму УПЦ (МП) хоче судитися із хмельницькою владою за землю...

Настоятель храму УПЦ (МП) хоче судитися із хмельницькою владою за землю

28.01.2016, 16:21
Настоятель храму УПЦ (МП) хоче судитися із хмельницькою владою за землю - фото 1
Храм Святих Новомучеників і Ісповідників Землі Нашої Української Православної Церкви УПЦ (МП), який знаходиться в Раковому, будується вже два роки. Священики вимагають в постійне користування цю землю, та не всі міські депутати поки готові піти на такий крок.

Хмельн.jpegХрам Святих Новомучеників і Ісповідників Землі Нашої Української Православної Церкви УПЦ (МП), який знаходиться в Раковому, будується вже два роки.  Священики вимагають в постійне користування цю землю, та не всі міські депутати поки готові піти на такий крок, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Всім.

Частину депутатів, в основному від фракції "Свобода", обурює те, що в час, коли йдуть військові дії на Сході проти російського окупанта, міська влада віддає землю церкві, яка це підтримує.

"В той час, коли йде війна проти окупанта, московські попи відмовляються відспівувати українських військових, які там загинули. Вони навіть не можуть піднятися тоді, коли йде поминальна служба. Більше того, ці священики попросту захищають те, що відбувається на Донбасі," – заявив депутат міської ради Віталій Діденко.

Інша частина депутатського корпусу вважає, що не варто вдаватися до використання релігії у станах міськради і не маніпулювати ним. Тим більше, що церква має своїх прихожан.

"Храм зведено за кошти прихожан. І їм потрібна ця земля навколо церкви для нормального функціонування церкви. Я представляю округ, на якому розташований храм. І місцева громада просто не зрозуміє нашого рішення про відмову," – говорить депутат міськради Сергій Болотніков.

Така позиція міської ради відверто здивувала настоятеля храму Олега Яворського: "Окрім самого храму, я планую відкрити іконописну школу та бібліотеку. Мені вдалося зібрати близько 3 тисяч книг. І все це діятиме для місцевих жителів і працюватиме на безкоштовній основі. В нас вже розроблені проект та документація. Щоб завершити заплановане, нам потрібно взяти в землю в постійне користування. Як реалізовувати заплановане без цього, я не знаю."

Наразі, депутати вирішили довчити проблему. Земельна комісія міськради має детальніше розглянути її.