• Головна
  • Новини
  • Через бійку за церкву на Тернопільщині міліція порушила вісім справ...

Через бійку за церкву на Тернопільщині міліція порушила вісім справ

29.09.2015, 10:37
Через бійку за церкву на Тернопільщині міліція порушила вісім справ - фото 1
За фактом подій, пов’язаних із масовою бійкою за церкву в селі Катеринівка Тернопільської області 21 вересня, міліція відкрила 8 кримінальних проваджень.

За фактом подій, пов’язаних із масовою бійкою за церкву в селі Катеринівка Тернопільської області 21 вересня, міліція відкрила 8 кримінальних проваджень.

Про це IA ZIK повідомили у СЗГ УМВС у Тернопільській області.

«У період з 21 червня за фактом подій, що пов’язані з протистоянням церковних громад щодо користуванням храмом Святого Юрія УПЦ в селі Катеринівка, до чергової частини Кременецького райвідділу внутрішніх справ надійшло 51 повідомлення та одна заява. Працівники райвідділу оформили відповідні повідомлення», – зазначили у міліції.

В управлінні додали, що 8 таких відомостей внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень. Ще 10 приєднано до матеріалів, за якими розпочато кримінальні провадження. Решту внесено в підсистему єдиного обліку.

«Будь-яких порушень чинного законодавства та нормативних документів МВС України в діях працівників Кременецького райвідділу в ході перевірки не виявлено», – наголошується в повідомленні.

Відомство нагадує, що нещодавно на інформаційних порталах в мережі Інтернет з’явилася публікація про те, що працівники міліції Кременецького РВ УМВС України в області не приймають звернень від парафіян, які постраждали під час протистояння церковних громад у Катеринівці. У зв’язку з цим керівництво обласного управління внутрішніх справ призначило службове розслідування.

Катеринівка_бійка.jpg

Як повідомлялося, суперечка за церкву в селі Катеринівка Кременецького району на Тернопільщині закінчилася бійкою та тілесними ушкодженнями.

Прихильники УПЦ (МП) відмовилися передати ключі від храму для почергового богослужіння представникам Київського Патріархату. Між двома громадами виник конфлікт і сталися зіткнення. Правоохоронці, які намагалися зупинити протестувальників, отримали тілесні ушкодження.