• Головна
  • Новини
  • На Херсонщині УПЦ (МП) залишили без землі через "русскій мір"...

На Херсонщині УПЦ (МП) залишили без землі через "русскій мір"

10.09.2015, 11:14
На Херсонщині УПЦ (МП) залишили без землі через "русскій мір" - фото 1

У селищі Червоний Маяк Херсонської області депутати місцевої селищної ради відмовилися надати у постійне користування Свято-Григорівському чоловічому монастирю УПЦ (МП) земельну ділянку площею близько 7 га. Народні обранці побоюються, що територія святої обителі, яка розташована у регіоні, що межує з окупованим Кримом, може бути використана духовенством для підтримки сепаратизму.

754641.jpg-678.jpgУ селищі Червоний Маяк Херсонської області депутати місцевої селищної ради відмовилися надати у постійне користування Свято-Григорівському чоловічому монастирю УПЦ (МП) земельну ділянку площею близько 7 га. Народні обранці побоюються, що територія святої обителі, яка розташована у регіоні, що межує з окупованим Кримом, може бути використана духовенством для підтримки сепаратизму.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на "Херсонську правду".

Ще в листопаді 2012 року, під час перебування Віктора Януковича на посаді Президента України, рішенням Червономаяцької селищної ради монастирю було надано дозвіл на розробку документації щодо відведення земельної ділянки в постійне користування. Причиною для отримання землі у приватну власність монастир назвав розташовану на ділянці приналежну йому нерухомість.

На сесію селищної ради 21 серпня 2015 було винесено питання щодо передачі землі монастирю. Але депутати у приватизації землі відмовили. За їхніми словами, проект землеустрою ділянки мав численні недоліки і помилки і на момент прийняття рішення про відведення земельної ділянки керівництво монастиря на ній почало самовільне будівництво стіни, захоплюючи територію дитячого майданчика. Тому депутати не тільки відмовилися затвердити техдокументацію, а й скасували своє рішення про надання дозволу на її розробку.

Крім того, за словами голови правління Херсонської обласної ГО "Регіональна рада підприємців" Федора Базуліна, на рішення депутатів вплинуло їхні побоювання, що монастир може використовувати свою територію для підтримки прихильників сепаратизму.