• Головна
  • Новини
  • Муфтіят Криму закликав політиків і громадськість не спекулювати на темі Соборної мечеті...

Муфтіят Криму закликав політиків і громадськість не спекулювати на темі Соборної мечеті

12.02.2015, 09:41
Муфтіят Криму закликав політиків і громадськість не спекулювати на темі Соборної мечеті - фото 1
Духовне управління мусульман Криму закликає політиків і громадських діячів не спекулювати на темі будівництва Соборної мечеті (Джума-Джамі) в Сімферополі. Це питання знаходиться в компетенції Духовного управління мусульман Криму.

Духовне управління мусульман Криму закликає політиків і громадських діячів не спекулювати на темі будівництва Соборної мечеті (Джума-Джамі) в Сімферополі. Це питання знаходиться в компетенції Духовного управління мусульман Криму.

Крим.jpg

«Кримські мусульмани вже давно і однозначно визначили місце для Соборної мечеті і сто вісімдесят тисяч каменів, які пожертвували мусульмани Криму для будівництва мечеті саме за адресою Ялтинська, 22, говорить саме за себе. Більше того, це питання узгоджено з владою Криму та знято з порядку денного. А що стосується будівництва Соборної Мечеті, то слід зазначити, що це питання знаходиться в компетенції Духовного управління мусульман Криму, тому кожен повинен займатися своєю справою. І, за браком якихось конструктивних або прогресивних проектів, мусувати питання будівництва Соборної мечеті, щоб залишатися в інформаційному полі, просто неправильно, це не прикрашає людину », - прокоментував заступник Муфтія Криму Айдер Ісмаїлов заяву голови громадської організації  «Къырым бирлиги» Сейтумера Німетуллаєва про необхідність будівництва Соборної мечеті в стороні аеропорту.

На думку заступника Муфтія, подібного роду заяви вносять хвилювання серед мусульман Криму, порушують стабільність у суспільстві.

«Ми закликаємо всіх політиків, громадських діячів діяти на благо жителів Криму. Якщо він мусульманин, кримський татарин, чи себе так позиціонує, то він повинен враховувати, в тому числі і інтереси мусульман, кримських татар. Ми повинні виступати фактором стабільності в суспільстві, це потрібно всім жителям нашого півострова, нашій республіці. Подібні заяви викликають хвилювання в суспільстві, розбурхують мусульман Криму. Я вважаю, що відповідальність за це лягає на плечі тих, хто висловлює подібні слова, які хвилюють певну частину суспільства, це не позитивний підхід. Мабуть політик , який довгий час працював за межами Криму, взагалі не володіє ситуацією, тому що в межах міськради Сімферополя проживає всього близько 28 тис. мусульман і говорити про мечеть місткістю в 30-40 тисяч чоловік, м'яко кажучи, недоцільно», – заявив Айдер Ісмаїлов.

Нагадаємо, що глава регіональної громадської організації «Къырым бирлиги» («Єдність Криму») Сейтумер Німетуллаєв заявив ЗМІ, що виділена під будівництво Соборної мечеті ділянка в Сімферополі не підходить для розташування такої величної культової споруди. Про це повідомляє QHA.