• Головна
  • Новини
  • Петро Порошенко без дозволу хоче будуватися в буферній зоні Лаври – Радіо «Свобода» «Схеми»...

Петро Порошенко без дозволу хоче будуватися в буферній зоні Лаври – Радіо «Свобода» «Схеми»

26.12.2014, 10:59
Петро Порошенко без дозволу хоче будуватися в буферній зоні Лаври – Радіо «Свобода» «Схеми» - фото 1
Про це йдеться у програмі Радіо Свобода «Схеми».

Декларацію Петра Порошенка про початок будівельних робіт у буферній зоні Києво-Печерської лаври та Софії Київської зареєстрували без необхідного дозволу Мінкультури.

Про це йдеться у програмі Радіо Свобода «Схеми».

Лавра_будова.jpg

За даними журналістів, земельну ділянку на вулиці Радіальній, 5 в буферній зоні об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії і прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська Лавра» Порошенко купив у 2009 році. Цільове призначення – житлове будівництво, площа – 0,6135 га.

Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» для будівництва в зонах охорони необхідно отримати дозвіл на проведення робіт, який надає Міністерство культури. Однак на запит журналістів Міністерство надало відповідь, що такого дозволу не надавалося.Водночас Державна архітектурно-будівельна інспекція вже зареєструвала декларацію про початок будівельних робіт – влаштування підпірної стіни.

За інформацією, наданою журналістам СБУ, у 2012 році на земельній ділянці на вулиці Радіальній, 5 уже фіксувалися будівельні роботи, однак після втручання Генпрокуратури їх зупинили.