• Головна
  • Новини
  • Компанії екс-регіонала заборонили будувати на території Софійського собору...

Компанії екс-регіонала заборонили будувати на території Софійського собору

10.06.2014, 12:47
Компанії екс-регіонала заборонили будувати на території Софійського собору - фото 1
Господарський суд Києва заборонив будівництво офісно-житлового комплексу на території Софійського собору за адресою Киянівський провулок, 12-а. Про це повідомляє LB. UA з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

5396c6c21cb3a.jpgГосподарський суд Києва заборонив будівництво офісно-житлового комплексу на території Софійського собору за адресою Киянівський провулок, 12-а. Про це повідомляє LB. UA з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Цю ділянку площею 0,87 га і вартістю 58 млн грн передали в 2007 році рішенням Київради в короткострокову оренду столичній громаді для будівництва офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом. Згодом, термін користування ділянки продовжили до 10 років, а орендар - змінений.

Будувати елітний офісно-житловий комплекс в Кияновському провулку раніше збиралася компанія "Інтергал-Буд", яку пов'язують з народним депутатом Володимиром Зубиком, який раніше входив у фракцію Партії регіонів.

Як з'ясувалося в ході перевірки, зазначена земля перебуває у межах центрального історичного ареалу міста на території архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Незважаючи на це, ділянку було віддано під забудову житлового комплексу, планування якого не регламентувався з існуючою забудовою і загальним силуетом ансамблю споруд Софійського собору. Крім того, ділянка надавалася орендарю без узгодження з секретаріатом ЮНЕСКО, який займається всесвітньо-культурною і природною спадщиною.

За рішенням суду ділянку повернуто з оренди.