• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ заявили, що не вели таємних переговорів щодо новобудови на території лічниці Шептицького...

В УГКЦ заявили, що не вели таємних переговорів щодо новобудови на території лічниці Шептицького

17.01.2014, 09:38
В УГКЦ заявили, що не вели таємних переговорів щодо новобудови на території лічниці Шептицького - фото 1
Таке рішення, наголошують в Курії, мають прийняти органи влади, дослідивши, чи можна це робити поряд зі Собором святого Юра, який з 1998 року належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Лічниця.jpgКурія Львівської Архієпархії УГКЦ офіційно заявила, що не провадила жодних таємних переговорів щодо будівництва на вул. Озаркевича у Львові, на місці лічниці Шептицького, житлово-офісного комплексу. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на офіційному сайті Курії Львівської Архієпархії УГКЦ.

Разом з тим, Церква підтверджує інформацію про те, що згідно з підписаним протоколом про наміри між Курією Львівської Архієпархії УГКЦ та забудовником – ТОВ «Розвиток нерухомості», у майбутній будівлі інвестор передасть «певну кількість квадратних метрів від загальної площі будівництва для потреб Церкви».

Мова йде про 400 кв. м офісних приміщень на першому поверсі майбутньої будівлі, які УГКЦ планує використовувати на розвиток спадщини Шептицького.

У Курії Львівської Архиєпархії запевняють, що не вирішували, чи потрібно забудовувати цю земельну ділянку. Таке рішення, наголошують в Курії, мають прийняти органи влади, дослідивши, чи можна це робити поряд зі Собором святого Юра, який з 1998 року належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Ще раз просимо усіх зацікавлених у цьому питанні докласти максимуму зусиль, щоб уможливити адекватну, прозору експертну оцінку об’єктам, які спровокували даний конфлікт, та самому конфлікту», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 27 грудня 2013 року у відділі охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА було видано наказ про визнання цієї 200-літньої будівлі нововиявленою пам’яткою архітектури. Однак ТОВ «Розвиток нерухомості» оскаржив його в суді, суд призупинив дію наказу. Відтак, 10 січня компанія ввела техніку на вул. Озаркевича і знесла частину лічниці Шептицького – перший будинок, який для заснування медзакладу купив Митрополит. Мешканцям сусідніх будинків вдалося завадити повному руйнуванню. Зараз біля лічниці чергують добровольці.