• Головна
  • Проекти
  • В УПЦ КП просять Януковича забезпечити європейське ставлення влади до віруючих цієї Церкви в Криму...

В УПЦ КП просять Януковича забезпечити європейське ставлення влади до віруючих цієї Церкви в Криму

10.12.2013, 17:17
Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату засуджує організовану провокацію і акт вандалізму щодо підпалу храму у місті Євпаторії.

Приводом для звернення від10 грудня архиєпископа Сімферопольського і Кримського Климента (УПЦ КП) до В. Януковича став підпал храму КПЦ КП і місті Євпаторії. Архиєпископ Климент просить гаранта запобігти розпалюванню міжконфесійної ситуації в Криму та забезпечити цивілізоване європейське ставлення до віруючих Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату зі сторони органів влади автономії та органів місцевого самоврядування в Криму».

«Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату засуджує організовану провокацію і акт вандалізму щодо підпалу храму у місті Євпаторії.

Необхідно зазначити, що це вже не перша спроба в Криму дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію. Адже місяць потому таких ще провокаційних заходів зазнали і мечеті, мусульмани, кримські татари. Останнім часом ці виклики для кримського суспільства все частіше носять організаційний характер. Спостерігається, що на півострові діє невідома група людей, яка спрямовує свої дії загострити міжконфесійні та міжнаціональні стосунки.

Вважаємо, що це є неприпустимо. Сподіваємося, що правоохоронні органи почнуть професійно працювати та врешті-решт знайдуть тих, хто намагається в Криму активізувати хаос, провокаціїта злочини проти кримчан.

Як ми неодноразово зазначали, що починати необхідно з діалогу місцевої влади з церквами всіх конфесій, а не вибірково. На жаль, кримська влада не зробила до сих пір жодних висновків. Діалог з владою – це забезпечення конституційних прав всіх віруючих нашої держави.

Надіємося на Вашу підтримку в запобіганні розпалювання міжконфесійної ситуації в Криму. Просимо забезпечити цивілізоване європейське ставлення до віруючих Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату зі сторони органів влади автономії та органів місцевого самоврядування в Криму», – йдеться у зверненні архиєпископа УПЦ КП, яке поширила прес-служба УПЦ КП.