• Головна
  • Новини
  • П’ятидесятники теж виступають проти передачі УПЦ (МП) приміщення у центрі Львова...

П’ятидесятники теж виступають проти передачі УПЦ (МП) приміщення у центрі Львова

16.09.2013, 15:15
П’ятидесятники теж виступають проти передачі УПЦ (МП) приміщення у центрі Львова - фото 1

Християни Віри Євангельської України протестують проти можливої передачі майна військового містечка у центрі Львова представникам УПЦ (МП). Єпископ ХВЄ Василь Боєчко, зокрема, застерігає, що передача військового майна православним погіршить міжконфесійну ситуацію у місті та зашкодить євроінтеграційному напрямку України.

ArticleImages_53649_1293264-s.jpgХристияни Віри Євангельської України протестують проти можливої передачі майна військового містечка у центрі Львова представникам УПЦ (МП). Єпископ ХВЄ Василь Боєчко, зокрема, застерігає, що передача військового майна православним погіршить міжконфесійну ситуацію у місті та зашкодить євроінтеграційному напрямку України.

Про це йдеться у звернення єпископа, опублікованому на сайті Добрий Самарянин.

Комплекс військового містечка № 212, що на вул. Пекарській, 57 межує поруч із храмом Христа Спасителя, яким опікується громада ХВЄ. Нещодавно Міністерство оборони запропонувало Львівській ОДА взяти на баланс цей об’єкт, а згодом передати його у власність Львівської єпархії УПЦ (МП). 5 вересня керівництво облдержадмістрації створило спеціальну робочу групу, яка б вивчила це питання.

Як зазначає єпископ ХВЄ Василь Боєчко, храм Христа Спасителя ще у 1992 році держава передала Українській Християнській Місіі відродження і милосердя «Добрий самарянин» утвореного церквою Християн Віри Євангельської «Воскресіння». Проте їм віддали дуже обмежену частину захристійних кімнат, що, за словами Василя Боєчка, «донині суттєво обмежує статутну діяльність Місії та Богослужбової Церкви "Воскресіння"».

«Численні звернення Місії до вищих державних інстанцій про передачу Місії приміщень єдиного Храмового комплексу були безрезультатними. У 2004, 2006 роках згадані дві прихрамові будівлі були повністю вивільнені шпиталем 1120, і знаходяться в стані занедбання та руїни, що безпосередньо загрожує Храму та прихожанам», - йдеться у зверненні.

Натомість до представників УПЦ (МП), які теж зверталися з клопотанням про передачу цієї споруди, «державні інституції» прислухалися. Якщо Львівській єпархії УПЦ (МП) влада надасть приміщення, то на одній території господарюватимуть одночасно дві конфесії, що, на думку християн-п'ятидесятників, не сприятиме гармонізації міжконфесійних стосунків.

«Ми звертаємо увагу всіх чесних людей України та за її межами, громадських, політичних та державних структур, а особливо – увагу прогресивного духовенства, - на згадані тут дії та на дуже імовірні наслідки зведення двох конфесій на одному подвір’ї, в одному нероздільному Храмовому комплексі», - пише Василь Боєчко.

Він також закликає представників влади не допустити міжконфесійного протистояння у Льовові.

«Ми кличемо до совісті та мудрості державних діячів – не допустити на 23-му році незалежності України деструктивних дій, які би зашкодили євроінтеграційному напрямку України та суттєво погіршили б міжконфесійну ситуацію в Краю напередодні майбутніх виборів Президента України. Нехай благословить Бог усіх добрих і чесних людей світлим розумом та мудрістю – на благо України та її багатостраждального народу!», - наголошує Василь Боєчко.

Варто зазначити, що торік до Міністерства оборони з проханням передати комплекс військового містечка № 212, що на вул. Пекарській, 57 звертався Центр військового капеланства УГКЦ. Однак у міністерстві категорично відмовили, заявивши, що вони не планують передавати комусь це приміщення.

Dovidka-636x900-s.jpg