• Головна
  • Новини
  • Cумніваюсь, що громада Львова віддасть УПЦ (МП) ділянку у центрі міста, - нардеп від ВО «Свобода»...

Cумніваюсь, що громада Львова віддасть УПЦ (МП) ділянку у центрі міста, - нардеп від ВО «Свобода»

13.09.2013, 10:06
Cумніваюсь, що громада Львова віддасть УПЦ (МП) ділянку у центрі міста, - нардеп від ВО «Свобода» - фото 1
«Рішення про передачу майнового комплексу на території військового містечка на вулиці Пекарській у Львові повинна приймати громада, на території якої розташовано споруди».

«Рішення про передачу майнового комплексу на території військового містечка на вулиці Пекарській у Львові повинна приймати громада, на території якої розташовано споруди».

1293264-s.jpgПро це заявила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ірина Сех, коментуючи розпорядження голови Львівської облдержадміністрації «Про створення робочої групи з вивчення питання передачі Львівській єпархії Української Православної Церкви майнового комплексу військового містечка №212 за адресою: вул. Пекарська, 57 у м. Львові».

Як зазначає народний депутат, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України «Деякі питання розпорядження земельними ділянками, що вивільняються у процесі реформування Збройних Сил» від 9 квітня 2008 р. N 613-р, Міноборони має погоджувати з органами місцевого самоврядування, зокрема,  передачу об'єктів житлового фонду, соціально-культурної сфери та об'єктів їх інженерної інфраструктури, розташованих на земельних ділянках, площі та межі яких визначені згідно з проектом розподілу території.

«Не адміністрація має вирішувати, як розпоряджатися цим майном, - зазначає Ірина Сех. – Таке рішення Міністерство оборони має погоджувати з органом місцевого самоврядування, який представляє інтереси територіальної громади. І я дуже сумніваюся, що громада Львова захоче віддати велику ділянку землі і комплекс будівель у центрі міста Московському Патріархату, який у Львові нічого не збудував. На яких підставах одна із конфесій претендує на привілейовані умови на Львівщині?».

За словами Ірини Сех, в державі роками не вирішується проблема забезпечення житлом військових та їх родин, Міноборони не зважає на те, що колишні військові часто не мають власного житла або продовжують мешкати в жахливих умовах в бараках військових містечок.

«Може, варто було би використати цю будівлю для вирішення житлових проблем родин військових?», - цитує слова народного депутата прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».