• Головна
  • Новини
  • Пацієнтів інфекційної клініки біля Лаври виписують, хоча нові приміщення до прийому хворих ще не готові...

Пацієнтів інфекційної клініки біля Лаври виписують, хоча нові приміщення до прийому хворих ще не готові

16.08.2013, 15:45
Пацієнтів інфекційної клініки біля Лаври виписують, хоча нові приміщення до прийому хворих ще не готові - фото 1
Терміни здачі в експлуатацію нового приміщення клініки на Амосова, 5 поки не відомі.

клініка_1.jpegЯк стверджує «Лівий берег» з посиланням на лікарів, клініка епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського, розташована впритул до території Києво-Печерської лаври, виписує на цьому тижні останніх хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні. У той же час, терміни здачі в експлуатацію нового приміщення клініки на Амосова, 5 поки не відомі.

«Минулого тижня представники пов´язаних з клінікою громадських організацій перевіряли нове приміщення і дійшли висновку, що воно ще не готове прийняти хворих. На стаціонарне лікування хворих на Амосова, 5 планують відправляти з 28 серпня», - заявив фахівець відділу зв´язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, Андрій Андрушків.


Таким чином, представники церкви та Національної академії медичних наук порушують умови меморандуму, який вони підписали з організацією захисту прав пацієнтів UCAB та Всеукраїнської Мережею людей, що живуть з ВІЛ. Меморандум гарантував, що хворих з клініки виселять не раніше, ніж вона отримає нове приміщення.

На даний момент в клініці залишилося на стаціонарному лікуванні троє хворих відділення ВІЛ-інфекції та СНІД. У зв´язку з переїздом у нове приміщення клініки на Амосова 5, виписані всі хворі, припинено прийом хворих і робота всіх відділень клініки, крім відділення ВІЛ-інфекцій та СНІД.