• Головна
  • Новини
  • Учасники громадських слухань просять Главу УГКЦ захистити шпиталь Шептицького...

Учасники громадських слухань просять Главу УГКЦ захистити шпиталь Шептицького

18.06.2013, 12:08
Учасники громадських слухань просять Главу УГКЦ захистити шпиталь Шептицького - фото 1
Мешканці вулиці Шептицьких (будинки №№8, 10 та 14) у Львові вважають незаконною ухвалу про відведення землі під будівництво офісно-житлового комплексу на вулиці Озаркевича, 4а неподалік cобору св. Юра.

untitled-l.jpgМешканці вулиці Шептицьких (будинки №№8, 10 та 14) у Львові вважають незаконною ухвалу про відведення землі під будівництво офісно-житлового комплексу на вулиці Озаркевича, 4а неподалік cобору св. Юра.

Таке рішення вони прийняли 17 червня на громадському обговоренні, повідомляє ZAXID.NET.

Мешканці, зокрема, вирішили звернутися до Патріарха УГКЦ Святослава з проханням захистити шпиталь Шептицького, що на Озаркевича, 4 від руйнування, а також скерувати лист до лідера «Свободи» Олега Тягнибока, оскільки саме фракція «Свободи» у міськраді дала більшість голосів за надання землі під забудову. Вони також готують звернення до Мінкульту та прокуратури з цього приводу.

У резолюції громадських слухань наголошено, що депутати міста надали землю інвестору (ТзОВ «Розвиток нерухомості», – ред.) під забудову в історичній частині міста нібито за рішенням Галицького районного суду, яке зобов’язало міськраду розглянути це питання. Однак, наголошують мешканці, в той час вже було подано апеляцію на рішення Галицького суду, суддя відкрив провадження в кінці квітня, відтак ухвалу депутатів від 30 травня вважають незаконною.

Мешканці вимагають всі об’єкти лічниці Шептицького визнати пам’яткою, що, на їх думку, унеможливить подальші будівельні роботи на прилеглій території і просять міністра культури вжити заходів для унеможливлення втручання в історичний ареал міста.

Зазначимо, 17 червня на слухання прийшли мешканці вул. Шептицьких, архітектори, юристи, захисники пам’яток. Представники фірми-забудовника не прийшли.

Нагадаємо, 30 травня депутати Львова виділили землю під забудову біля Собору св. Юра, а міський голова підписав цю ухвалу.

Мешканці побоюються, що офісно-житловий комплекс, який може з'явитися на вулиці Озаркевича, 4а, буде надто близько до шпиталю Шептицького. Натомість забудовник – ТзОВ «Розвиток нерухомості» обіцяє, що дотримає всіх вимог закону, оскільки будуватимуть тут «невеличкий» житловий будинок на 4-6 поверхів.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) у листі до міського голови Львова зазначив, що УГКЦ «повністю підтримує реалізацію даного проекту». Згодом в УГКЦ повідомили, що Курія Львівської архиєпархії УГКЦ підписала з ТОВ «Розвиток нерухомості» протокол про наміри будувати на вул. Озаркевича, 4а, офісний центр. У ньому для церковних потреб нададуть частину офісних приміщень.