• Головна
  • Новини
  • Влада Луганська через суд хоче вибити борги у парафії УПЦ (МП)...

Влада Луганська через суд хоче вибити борги у парафії УПЦ (МП)

19.07.2012, 12:43
Влада Луганська через суд хоче вибити борги у парафії УПЦ (МП) - фото 1
Міська влада Луганська подала позов до суду на парафіяльну раду храму ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» УПЦ (МП). Підставою послужила заборгованість з орендної плати за землю.

sudМіська влада Луганська подала позов до суду на парафіяльну раду храму ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» УПЦ (МП). Підставою послужила заборгованість з орендної плати за землю.

Як інформує сайт «Луганськ. Коментарі», настоятель храму заборгував 134000 гривень за користування земельною ділянкою протягом трьох років. Парафіяни, які підтримують настоятеля, вважають, що оспорювана ділянка землі «сподобалася місцевому багатієві, який хоче тут побудувати «розважальний заклад».

Управління Луганської міської ради з питань земельних ресурсів повідомляє, що між виконкомом Луганської міської ради та парафіяльним храмом на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» був укладений договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) № 1385 від 29 марта1996 р.

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України, використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка.

Вищевказаним договором передбачено обов'язок землекористувача своєчасно вносити обумовлену договором плату за землю. Однак з вересня 2007 року і до теперішнього часу орендна плата за договором не оплачується.

Виконавчі органи Луганської міської ради на підставі ст. 33 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" стягують плату за землю, яка надходить до міського бюджету. Несвоєчасне надходження таких платежів призводить до невиконання дохідної частини бюджету, і як наслідок - неналежного фінансування установ освіти, охорони здоров'я та інших соціальних програм міста, чим завдається істотна шкода інтересам територіальної громади міста Луганська.

У зв'язку з цим виконавчий комітет Луганської міської ради та Луганська міська рада змушені були подати до Господарського суду Луганської області позовну заяву від 05.06.2012 р. до Парафіяльної ради храму на честь ікони Божої матері «Всіх скорботних радість» про стягнення заборгованості по орендній платі за землю в розмірі 134 496 грн. 41 коп.

В управлінні відзначили, що інформація, яка з'явилася в деяких ЗМІ про те, що на цій  земельній ділянці з'явиться «розважальний» заклад не відповідає дійсності, оскільки в вищевказаній позовній заяві йдеться лише про стягнення орендної плати, а не про розірвання договору.