• Головна
  • Проекти
  • Київський Патріархат отримав землю під храм у Криму – вперше за 15 років...

Київський Патріархат отримав землю під храм у Криму – вперше за 15 років

04.07.2012, 12:33
Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату після 15 років боротьби отримала земельну ділянку площею 0,49 га під будівництво кафедрального собору в Сімферополі.

Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату після 15 років боротьби отримала земельну ділянку площею 0,49 га під будівництво кафедрального собору в Сімферополі.

Як повідомляє ВВС Україна, архиєпископ Сімферопольський та Кримський Климент вважає, що цьому посприяло звернення в березні ста відомих представників української громади Криму до Президента Віктора Януковича. В документі митці, науковці, журналісти, громадські та політичні діячі закликали Президента "взяти під особистий контроль» виділення землі Кримській єпархії». Звернення Президенту передав особисто Патріарх Філарет.

«Окрім цього звернення, понад 500 вірян написали особисті листи Януковичу з проханням виділити земельну ділянку. І врешті землю таки виділили», – каже архиєпископ.

У Кримській єпархії УПЦ КП сподіваються, що будівництво, яке за попередніми оцінками коштуватиме 9-11 мільйонів доларів, розпочнеться уже незабаром.

Кошти, потрібні на будівництво Храму Христа Спасителя, церковники планують зібрати за рахунок пожертв вірян та меценатів. Розраховують також на допомогу держави, зокрема, на законодавчому рівні.

"Сподіваємось, Верховна Рада прийме закон про пільгове оподаткування підприємств, які будують культові споруди", – сказав архиєпископ.

Він вважає, що такий закон має стосуватися усіх конфесій.

Нагадаємо, що до цього часу в Криму був лише один храм Київського Патріархату – собор святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі. Також тут діють близько десяти капличок в приватних садибах.