• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) дуже багато грошей витрачає на створення зовнішніх ефектів, - Патріарх Філарет...

УПЦ (МП) дуже багато грошей витрачає на створення зовнішніх ефектів, - Патріарх Філарет

13.06.2012, 09:55
УПЦ (МП) дуже багато грошей витрачає на створення зовнішніх ефектів, - Патріарх Філарет - фото 1

Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що РПЦ, а разом з нею і УПЦ (МП) витрачає занадто багато грошей на створення зовнішніх ефектів і демонстрацію своєї величі, на шкоду духовної діяльності. А, крім того, наполегливо втручається в політичну діяльність і прагне інтегрувати Україну в так званий «Русский мир».

Філарет.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет вважає, що РПЦ, а разом з нею і УПЦ (МП) витрачає занадто багато грошей на створення зовнішніх ефектів і демонстрацію своєї величі, на шкоду духовної діяльності. А, крім того, наполегливо втручається в політичну діяльність і прагне інтегрувати Україну в так званий «Русский мир».

Про це очільник Київського Патріархату заявив на прес-конференції під час свого перебування у Донецьку, повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

«Кирил ставить за мету ліквідацію незалежності і самостійності в управлінні УПЦ (МП), щоб ця Церква мала такі ж права, як інші російські єпархії. Як було за радянських часів. Саме для цього Кирил так часто приїжджає в Україну. Щоб підкреслити, що це його Церква», заявив він.

Патріарх Філарет також поскаржився, що в Донецькій області існують проблеми з виділенням земельних ділянок для будівництва парафій Київського Патріархату.

«Земельні ділянки в Україні виділяються всім, а ось у Донецькій області не всім. Московському Патріархату – безперешкодно, а Київському – не виділяють. В цьому і проявляється нерівне ставлення на Донеччині до Київського Патріархату. Ми хочемо, щоб було рівне ставлення, бо закон для всіх один. Порушують вони закон? Порушують. Не потрібно забувати – порушуєш закон по відношенню до когось, пам'ятай! Прийде час, коли і проти тебе також будуть порушувати закон і ти будеш скаржитися, що не виконується закон. Той, хто володіє владою, повинен пам'ятати, сьогодні влада в тебе є, а завтра не буде. Прийде інший і буде поводитись з тобою так само, як ти з оточуючими», сказав Глава УПЦ КП.

На питання журналіста, чи не турбує Патріарха той факт, що в Донецьку з’являється все більше храмів УПЦ (МП), Патріарх Філарет відповів, що не хвилюється через це, тому що в майбутньому всі храми перейдуть у розпорядження Єдиної Помісної Української Православної Церкви.