• Головна
  • Новини
  • Будівництво храму УПЦ (МП) в Кіровограді спровокувало конфлікт...

Будівництво храму УПЦ (МП) в Кіровограді спровокувало конфлікт

12.06.2012, 10:09
Будівництво храму УПЦ (МП) в Кіровограді спровокувало конфлікт - фото 1

У Кіровограді триває кофлікт між УПЦ (МП) та жителями міста. Мешканці будинку №22, що по вулиці Героїв Сталінграда нещодавно дізналися про те, що замість майданчику і скверу, що вони облаштували власними силами, Православна Церква (Московського Патріархату) збирається звести храм на честь преподобного Сергія Радонезького.

152225-A.jpgУ Кіровограді триває кофлікт між УПЦ (МП) та жителями міста. Мешканці будинку №22, що по вулиці Героїв Сталінграда нещодавно дізналися про те, що замість майданчику і скверу, що вони облаштували власними силами, Православна Церква (Московського Патріархату) збирається звести храм на честь преподобного Сергія Радонезького.

Виявилося, що Кіровоградська міськрада виділила під забудову цю земельну ділянку, не поцікавившись думкою громади. Як інформують «Коментарі: Кіровоград» конфлікт висвітлювали загальноукраїнське та місцеве телебачення, а на сторінках газети обласної державної адміністрації та обласної ради «Народне слово» мешканці будинку були піддані нищівній критиці: «Храм, що знаходиться поряд з будинком, стане безмовним картанням, докором для людей, життя яких далеке від християнських ідеалів».

Жителі обурилися подібним цькуванням і звернулися листом до губернатора Ларіна: «Церкви кіровоградцям і нам, мешканцям вулиці Героїв Сталінграда, потрібні. Та ми не погоджуємося з тим, що збудований в закритому «квадраті» між багатоповерхівками храм – це саме те, що потрібно мешканцям «спального» мікрорайону.

Скільки є вільного місця на пустирях від Жадова до Соколівки, скільки відкритих, вигідних місцин, де нова церква матиме красивий вигляд, буде примітною здалеку! Більше того – ми звертаємося з проханням до авторів ідеї: збудуйте церкву неподалік, ми будемо її відвідувати!

Повторюємо: ми не проти храму! Але нам не подобається перспектива жити між парканами, в щільно забудованому масиві. Кіровоград – не Токіо, в нас є де будувати, в нас є де «розминутися» людям, будинкам, гаражам, ринкам. У нас всім вистачить повітря й сонця. А до церкви ми ходили й будемо ходити!».