Суд сьогодні заборонив будівництво біля Софії Київської

25.04.2012, 13:14
Суд сьогодні заборонив будівництво біля Софії Київської - фото 1

Сьогодні, 25 квітня, Вищий господарський суд України скасував постанову апеляційної інстанції і залишив у силі заборону Господарського суду Києва на проведення будівельних, експлуатаційних робіт та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 17-23.

Sofiya.jpgСьогодні, 25 квітня, Вищий господарський суд України скасував постанову апеляційної інстанції і залишив у силі заборону Господарського суду Києва на проведення будівельних, експлуатаційних робіт та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 17-23.

Як повідомили Корреспондент.net у КМДА, касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного господарського суду Київська міська державна адміністрація і столична прокуратура подали 7 березня.

"Сьогоднішнє рішення суду є спільним успіхом влади і суспільства у припиненні скандальної забудови в центрі столиці. Ми робимо все можливе у рамках чинного законодавства, щоб остаточно зупинити варварське будівництво на вулиці Олеся Гончара, яке несе пряму загрозу видатному пам'ятнику - архітектурному ансамблю Софія Київська", заявив голова КМДА Олександр Попов.

Рішення касаційної інстанції вступає в силу з моменту оголошення.

"Відтепер продовження будь-яких будівельних робіт буде вважатися невиконанням судового рішення, за що законом передбачена кримінальна відповідальність. Сьогодні ж ми звертаємося до прокуратури із проханням взяти це питання під особистий контроль, і у випадку спроби продовження будівельних робіт будемо просити притягнути винних до відповідальності", - зазначив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, що 22 листопада Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою призупинив проведення будівельних та пошукових робіт ТОВ Інвестиційно-будівельна група на території земельної ділянки на вулиці Гончара, 17-23 на час розгляду справи по суті.

У травні 2010 року Київрада зобов'язала компанію Інвестиційно-будівельна група зупинити будівництво на цій ділянці. Причому, за словами активістських об'єднань, забудовник, незважаючи на заборону, продовжував вести будівельні роботи. Інвестиційно-будівельна група займається будівництвом житлового комплексу із приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом по вулиці Гончара, 17-23.