• Головна
  • Новини
  • Для зведення кафедрального собору УПЦ КП у Львові бракує ще 23 підписів чиновників...

Для зведення кафедрального собору УПЦ КП у Львові бракує ще 23 підписів чиновників

15.03.2012, 17:51
Для зведення кафедрального собору УПЦ КП у Львові бракує ще 23 підписів чиновників - фото 1
«Будівництво кафедрального собору – це для нас програма максимум. Православні у Львові повинні мати свій центр, і ми зараз над цим працюємо».

Митрополит Димитрій«Будівництво кафедрального собору – це для нас програма максимум. Православні у Львові повинні мати свій центр, і ми зараз над цим працюємо». Про це в інтерв’ю Гал-інфо повідомив Митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк).

«Дякувати Богу ми вже пройшли чотири інстанції. Є група людей, яка працює над цим. Загалом треба отримати 23 дозволи. У нас така досить цікава країна», - сміється митрополит Димитрій.

За його словами, православні Київського Патріархату нині готують документи для подання до Львівської міської ради на виділення земельної ділянки на вул Зеленій в одному із скверів.

«Проект кафедрального собору та єпархіального управління ми розробляємо спеціально під цей сквер. Для нас важливо не пошкодити сквер, щоб не дратувати населення. Ми б хотіли, щоб до нас поставилися з розумінням, бо православні не мають у Львові великого кафедрального собору. Дуже хотілося б, щоб він все ж з’явився. Звичайно, що перспектива не дуже райдужна, сьогодні криза, треба залучати кошти меценатів, адже Церква самотужки не потягне такого будівництва, але ми віримо, що з Божою допомогою ми знайдемо таких людей, які нам допомагатимуть», – зазначив владика Димитрій.