• Головна
  • Новини
  • Межигірський монастир Віктор Янукович відродить в іншому місці...

Межигірський монастир Віктор Янукович відродить в іншому місці

15.03.2012, 12:01
Межигірський монастир Віктор Янукович відродить в іншому місці - фото 1
Віктор Янукович хоче відродити, зруйнований за часів радянської влади, Спасо-Преображенський Межигірський монастир, який був розташований у Межигір’ї.

Межирір'яВіктор Янукович хоче відродити, зруйнований за часів радянської влади, Спасо-Преображенський Межигірський монастир, який був розташований у Межигір’ї. Святиня перебувала всередині нинішньої резиденції Президента. Виділити під забудову два гектари зі 140 га своєї загальної території Віктор Янукович, щоправда, не захотів. І Спасо-Преображенський Межигірський монастир, як йдеться у розслідуванні Української правди, вирішили відроджувати на відстані... шести кілометрів від того місця, де він був насправді розташований.

Про те, що святиня зрозташовувалася саме всередині резиденції, офіційно сказано на сайті Новопетрівської сільради.

Минулого року сільрада дала дозвіл на розробку проекту із землеустрою щодо відведення ділянки для будівництва Спасо-Преображенського чоловічого монастиря.

Вмовляти депутатів ухвалити таке рішення приїздив особисто глава Вишгородської районної адміністрації - ставленик Януковича на його території, бо з першого разу сесія відмовилася ухвалювати потрібне рішення.

Будувати монастир хочуть на землях ТОВ "Швидко-Інвест" біля бензозаправки на в'їзді до села, а від справжнього місця розташування Межигірського Спаса її відділяє щонайменше годинна прогулянка.

Зараз на місці монастиря розташований чи то вертолітний майданчик Януковича, чи то теплиці його підсобного господарства...

Як розповідають джерела "Української правди", поблизу того місця, де був монастир, на 3,5 гектарах зводиться комплекс теплиць світового рівня.

Згідно з проектом, теплиці буде розраховано на 20 кліматичних зон аж до субтропіків. Концепція - все, що подається Януковичу до столу, має бути гарантовано екологічно чистим - тобто вирощеним на своїй території.

«Відтворювати втрачені пам'ятки на іншому місці - це щось нове», - дивується автор публікації.

«Таким же чином, - розмірковує він, - київські "Золоті ворота" можна було би заново відкрити десь у Гідропарку, а Михайлівський Золотоверхий - біля Володимирського базару. Відповідно, і Десятинну церкву, відродити яку так прагнуть регіонали, можна побудувати десь в районі подільської промзони. Ця історія з монастирем - ілюстрація звичаїв, які панують у "Межигір'ї".